Két első hely a balástyai önkénteseknek a Csongrád megyei és Nemzetközi Tűzoltóversenyen

Június 6-án Mártélyon volt a Csongrád megyei és Nemzetközi Tűzoltóverseny, amelyet a Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetség és a Polgárőr Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület Mártély rendezett.
A Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetség közel negyven éve rendezi meg a megye önkéntes tűzoltó egyesületeinek és létesítményi tűzoltóinak megyei versenyét. A versenyre 17 tűzoltó csapat, több mint 170 fővel érkezett, a megye különböző településeiről és Mártély testvértelepüléséről, az erdélyi Nyárádremetéről. A feladatok között volt KRESZ-tesztlapok kitöltése, elsősegélynyújtás, gépjármű ügyességi verseny, vizes szerelés 800-as kismotorfecskendővel, valamint gépjárműfecskendővel. Az ügyességi versenyen a tűzoltóknak váltófutásban kellett teljesíteniük a pályát, az akadályokon egyensúlyozva, vagy azok alatt átbújva. Látványos volt a vizes szerelés is, mert a csapatok alig fél perc alatt szerelték össze a tömlőket és oltották el a képzeletbeli tüzet.
A Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata négy versenyszámban indult. A gépjárműfecskendő szerelési gyakorlatban 1. helyet, az ügyességi versenyben 1. helyet, a KRESZ-versenyben a 3. helyet szerezték meg, viszont a gépjármű ügyességi versenyben nem értek el dobogós helyezést.

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás