Felújítottuk a buszvárót

2023. novemberében vettem részt egy közmeghallgatáson, ahol lakossági észrevétel érkezett a balástyai buszmegállók állapotára is. Ezt hallva jutott eszembe az az ötlet, hogy szervezhetnénk társadalmi munkát egy buszmegálló felújítására. A központi buszmegállónk volt az, amire úgy gondoltam, hogy megvalósítható lehet a számunkra. Ahogy jött a tavasz, több családot is megkerestem, hogy megkérdezzem: részt vennének-e egy ilyen munkában. Nagy örömömre többen is jelezték, hogy szívesen jönnének segíteni. Úgy láttuk, hogy a művelődési ház közelében lévő megálló tetőcserepének tisztítása, a fa lecsiszolása és festése az, amit mi magunk meg tudunk csinálni. Ezután Ujvári László polgármesterrel is egyeztettünk az elképzelésünkről, amit örömmel fogadott, és a felújításhoz szükséges alapanyagokat az önkormányzat biztosította. A tetőcserép lemosása május 8-án magasnyomású mosóval történt. Három nappal később, 2024.május 11-én, szombaton reggel 8 órától megkezdődött a fa csiszolása és festése. Délután 17 óráig tartott a munka. Óriási szerencsénk volt, mert az időjárás is kegyes volt hozzánk. Köszönjük Zelei Györgynek, és Fazekas Zsoltnak, hogy egy ebéddel megvendégelte a dolgozókat. Június 1-jén egy hirdetőtáblát is felszereltünk, hogy a hirdetéseket mindenki kulturáltan elhelyezhesse a megállóban.
Nagyon örülök, hogy valódi közösségi összefogás valósult meg a családok részéről. Remélem, hogy sok hasonló esemény lesz még a településünk életében.
Őszintén hiszem, hogy a megszépült környezet mindannyiunknak örömet okoz, az állagára pedig valamennyien vigyázunk majd.
A munka sokak részvételével valósulhatott meg.

A felújításban részt vettek: Ábrahám Attila, Fekete István, Magony Tivadar, Palotás Péter, Ruskó Róbert és családja: ifj. Ruskó Róbert, Ruskó Szilvána, Ruskóné Imre Szilvia, Zelei György. A hirdetőtáblát a H.R.V. Hőszig. Kft. ajánlotta fel.

Ruskóné Imre Szilvia

1-DSC_5729

kép 1 / 18

Megszakítás