Új parkoló Coop ABC előtt

Elkészült a megújított parkoló a Coop ABC előtt az áruházlánc beruházásában. Ugyan kisebb lett a parkoló rész, mivel a Coopnak állami út mellett csak ilyen megoldásra adták meg az engedélyt, de rendezett lett a bolt környezete, és megoldódott a vízelvezetés is azon a területen.

A beruházással kapcsolatban a Coop magyarországi élelmiszerlánc közleménye

„A Szövetkezeti tér felől nem volt biztosított a csapadékvíz elvezetése, jelentős csapadék esetén foltokban megállt a víz a burkolt felületeken.  A Rákóczi utca felől a homokos-murvás területen parkoltak a gépjárművek, ahol a csapadékvíz nem tudott elfolyni a meglévő víznyelő aknába.

A Szövetkezeti tér felől az úttal párhuzamosan meder burkoló elemek elhelyezésével valósult meg a csapadék víz elvezetése, ami az út és a gyalogút felől képes fogadni a csapadék vizet.

A Rákóczi utca felől a korábbi merőleges használattal szemben (ahol a parkoló gépjárművek rálógtak a gyalog- és kerékpárútra) párhuzamos aszfalt burkolatú parkolók kerültek tervezésre.

A Rákóczi utcai parkolóról az összegyűlt csapadékvíz az úttal párhuzamosan tervezett burkolt árokba kerül, mely az út és gyalog- és kerékpárút felől is tudja fogadni a vizet.”

DSC_7887

kép 1 / 12

Megszakítás