Vállalkozói és gazdafórum Balástyán!

Május 10-én, pénteken 18 órakor a Vadásztanya vendéglő zárt teraszán Vállalkozói és gazdafórumot rendezünk.

Fő témák: A szegedi nagyberuházások hatása községünkre és a mezőgazdasági pályázati lehetőségek.

Vendégeink:

Nagy Sándor, Kistelek polgármestere

Dr. Tóth Tibor, Csengele polgármestere

Meghívott előadó:

Benkő Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat munkatársa

Kedves Balástyai Vállalkozók!

Községünk nagy lehetőségek előtt áll. A tervezett szegedi nagyberuházások, mint a kínai BYD és a német Rheinmetall gyárlétesítése az egész régiónk gazdaságfejlődésére kihat majd. Számos kapcsolódó termelő vállalkozás települhet Szeged térségébe, és elemi érdekünk, hogy Balástya a szomszédos településekkel együtt kihasználja az adódó gazdasági lehetőségeket. Új vállalkozások letelepedése nemcsak többlet adóbevételeket jelent, de új vállalkozói kapcsolatok és új munkahelyek is létrejöhetnek.

Mindezzel együtt nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mint minden nagy változás, ezek a szegedi fejlesztések is rejthetnek kockázatokat szűkebb térségünk, Balástya, a helyi vállalkozók szempontjából. Nem lesz mindegy, milyen tevékenységet végző cégek akarják például községünket választani telephelynek, milyen munkaerő-elszívó hatásuk lehet az új beruházásoknak.

Tudni kell, hogy túl sok konkrétum még nem ismert a szegedi nagyberuházásokkal összefüggésben. Egyelőre annyi történt, hogy Kistelek, Csengele és Balástya elvi megállapodásra jutott: közösen igyekszünk majd az új lehetőségeket kihasználni. Ezért is hívtam meg most Balástyára a két település polgármesterét. A fórumot azért tartom fontosnak, hogy Balástyán, a helyi vállalkozók körében is elkezdődhessen egy együttgondolkodás a beruházások ügyében, és kezdjük meg együtt a felkészülést!

Fórumunk egyben arra is alkalmas lesz, hogy megvitassuk, lehetőségeihez mérten hogyan segítheti a helyi vállalkozókat az önkormányzat. Ezért kérem, fogalmazzák meg a fórumon javaslataikat, észrevételeiket.

Kedves Balástyai Gazdálkodók!

Összejövetelünkön szeretnénk bemutatni az Önöket érintő pályázati lehetőségeket, emellett jó lenne, ha megvitathatnánk azt is, miben segíthet Önöknek az önkormányzat. Az elmúlt sok évben számos fórumon igyekeztünk képviselni a helyi gazdák érdekeit is, ezért Önöket is arra kérem, osszák majd meg velem ötleteiket, javaslataikat, mert ha helyben mi nem is tudunk minden problémára megoldást találni, az Önök hangját hallatni tudjuk a döntéseket előkészítők és a döntéshozók előtt.

Minden vállalkozót és gazdát szeretettel várok!

Ujvári László polgármester

Megszakítás