Majális zenés ébresztővel és családi programokkal a rendezvénytéren

Május 1-jén a szokás szerint hajnali 6 órakor gyülekeztek a muzsikusok a zenés ébresztőhöz a polgármesteri hivatal előtt. Az önkormányzat munkatársai pálinkával, szendviccsel, üdítővel várták őket. Ujvári László polgármester üdvözölte a zenészeket, és az első ébresztő zeneszó után Bárkányi József trélerével indultak muzsikaszóval a község utcáiba. Néhány helyen megálltak, ahol italokkal és volt, ahol sós süteményekkel kínálták őket. Dél körül érkeztek a Majális helyszínére, a rendezvénytérre. Ott már 9 órától megkezdődött a program a májusfadíszítéssel. A harmadik osztályosok szülei csodás májusfa készítésébe fogtak Tari Klára tanítónő szervezésében. Ujvári László polgármester köszöntője után a 3. osztályos Majláth Szandra Brigitta Várnai Zseni: Csodák csodája című versét mondta el, majd a Grimm-busz Színház zenés műsora szórakoztatta a gyerekeket, akik azután korcsoportonként több helyszínen találhattak maguknak játéklehetőséget. Volt ugráló vár, többféle népi fajáték, labdával célba dobós állomás, kézműves asztal, arcfestő asztal és lufihajtogatás. Kipróbálhatták a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület játékát, vízsugárral bólyáról kislabdát kellett eltalálni, és a felnőtteknek poroltó készülékdobó versenyt hirdettek. Sétakocsikázni mehettek a gyerekek és a felnőttek is, és az ásotthalmi Rúzsa Sándor Egyesület egyik tagja, aki vendégként érkezett a Majálisra, karikásostor pattogtató bemutatót tartott. A sportcsarnok előtt a Technikai Járművek Baráti Köre tagjai motorjaikból tartottak bemutatót. A Piaccsarnokban az önkormányzat munkatársai szorgoskodtak, limonádéval, bodzaszörppel kínáltak mindenkit. Hatalmas mennyiségű palacsintát és lángost sütöttek, ami mind elfogyott. Az ingyenes ebédet, a gulyáslevest a Vadásztanya vendéglő főzte, és aki előzetesen jelezte, hogy enne a levesből, palacsintát is kapott mellé. Voltak asztaltársaságok, amiknek a tagjai bográcsban pörköltet főztek, és tárcsán meg grillrácson húst sütöttek. Lehetett venni lágyfagylaltot is. A napsütéses időben, aki eljött, kellemes napot tölthetett el a rendezvénytéren, az önkormányzat rendezvényén, amelyet Németh Anita művelődésszervező szervezett, de a polgármesteri hivatal munkatársai, az önkormányzati intézmények munkatársai és számos segítő nélkül nem jöhetett volna létre.

Mindenkinek köszönet érte!

A Majális este a Vadásztanya vendéglő zárt, fedett teraszán Boresttel folytatódott. Az Ezerjó Borkereskedés borkóstolót tartott, és az előzetesen erre belépőt váltó vendégek a Tringa borház és Lelovits Tamás, Maczkó, Schieber, Szőke Mátyás és Zoltán pincészetei borainak kóstolása közben kivetítőn nézték meg a Bor, mámor, Provance című filmet.

 

Zenészek

Bárkányi József (Balástya), Berkes Antal (Balástya), Bitó László (Kistelek), Bognár Ferenc (Pusztaszer), Csányi Attila, Csányi István, ifj. Csányi Róbert (Balástya), Csúcs Attila (Kistelek), Fődi Kornél (Forráskút), Kasza Tibor és Kasza Benjamin (Kistelek), Kócsó Nándor (Petőfiszállás), Majláth Dénes (Kistelek), Tari József (Balástya), Túri Mihály (Kistelek), Vas Géza (Forráskút)

DSC_4950

kép 1 / 88

Megszakítás