A harmadik adventi gyertyagyújtáskor családi napot szervezett a könyvtár

December 17-én, a harmadik adventi gyertyagyújtás napján a könyvtár szervezett családi napot a sportcsarnokban és a kistornateremben. Tavaly nagy sikere volt a kézműves foglalkozásoknak, ezért ezt az idén is megrendezték. A sportcsarnokban nagyobb hely volt a többféle játéknak. Az egyik asztalnál mézeskalácsot lehetett díszíteni, másik kettőnél angyalkát és különböző díszeket alkotni. A kisebbek társasjátékozhattak nyolcadikos gyerekekkel, a nagyobbak élő társasjátékban vehettek részt a Motiváció Tanoda munkatársai segítségével. Volt babzsák célba dobás két helyen. A díszítést Nagynemesné Kondász Gyöngyi találta ki a fotóponttal együtt. A dobozokból készült mézeskalács-falunak nagy sikere volt. Ezt egyébként a könyvtárosok a könyvtárban együtt festették a gyerekekkel.

Eredetileg műsort nem terveztek, de néhányan felajánlották a közreműködésüket. Az est kezdetekor Balogh Kata énekelt egy karácsonyi dalt, majd a harmadikosok Tari Klára tanítónő vezetésével karácsonyi verset mondtak. Ezután Ujvári László polgármester köszöntött mindenkit. Elmondta, hogy nagyon jó példája az egymásra figyelésnek ez a rendezvény, ami lehetőséget biztosít a kis közösségek összefogására, a találkozásra, hogy mindenki jól érezze magát együtt. A köszöntő után ismét karácsonyi dal következett Rácz Lili csodás előadásában, majd Kocsisné Benkő Beáta kérte a résztvevőket, alakítsanak egy nagy kört és fogják meg egymás kezét. A harmadik gyertyát Rácz Lili gyújtotta meg, de ugyanekkor a templom előtti adventi koszorún is felkapcsolták a harmadik gyertya világítását. Egész este Tari József hangosítással segítette a rendezvényt, hogy végig karácsonyi zene szóljon. A kistornateremben zajlott a vendéglátás, ahol forralt vörösbor, tea, frissen sült gofri várta a családokat. A könyvtár főzőszakköre kitett magáért, rendkívül finom sertés ragulevest főztek, amit saját maguk osztottak ki. A rendezvényre sokan hoztak süteményt. A terem középre asztalokat és padokat tettek, ahol mindenki elfogyaszthatta az ételt.

A kötetlen, jó hangulatú összejövetel létrejöttét több mit harmincan segítették. A résztvevők láthatóan jól érezték magukat. Az „Egy kis jó” adománygyűjtő dobozba 90 000 forint gyűlt össze, amit a könyvtár egy fiatal család folyamatos támogatására fordít a tanyagondnokuk segítségével.

Megszakítás