A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2023. április 11-én, a délelőtti órákban, Baks belterületén a Fő utca és a gáton futó számozatlan aszfaltos út elágazásában egy nyergesvontató vezetője akart visszafordulni a falu központjának irányába, azonban a manőver során a járművezető nem vette figyelembe a jármű sajátosságait, így kanyarodás közben a járművének oldalával nekiütközött egy villanyoszlopnak, ami eltört. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2023. április 14-én a reggeli órákban, az 5-ös számú főúton Kistelek irányából Kiskunfélegyháza irányába közlekedett személygépkocsival egy kisteleki lakos. Haladása során a menetiránya szerinti jobb oldali füves, fás területről egy őz kiszaladt az úttestre és a személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2023. április 14-én, a délutáni órákban, egy kisteleki lakos személygépkocsival közlekedett Kisteleken a Csillag utcában. A vele szembe közlekedő személygépkocsi vezetője az egymás melletti elhaladás során nem húzódott kellőképpen az úttest jobb szélére, ezért a két gépjármű két bal oldali visszapillantó tükre összeütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2023. április 24-én, a délelőtti órákban, Kistelek belterületén közlekedett egy ópusztaszeri lakos gépkocsival Kiskunfélegyháza irányából Szeged irányába. Haladása során az előtte lassító vontatmánnyal közlekedő gépjármű hátuljának ütközött a követési távolság be nem tartása miatt. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a követési távolság megtartása, a jobbra tartási kötelezettség betartása, az út és látásviszonyoknak megfelelő közlekedés szem előtt tartása, és a körültekintő, figyelmes járművezetés, – különösen a vadveszéllyel érintett útszakaszokon, – nagyban segítik a balesetmentes közlekedést.

Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testi épségét, ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

                                                                                    Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,

 őrsparancsnok

Megszakítás