Iskolaesten mutatták be tehetségüket a diákok

Április 21-én, a sportcsarnokban tartotta a már hagyományos Iskolaestet a Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola, amelyen a diákok színpadi produkciókat mutattak be szüleiknek, testvéreiknek és hozzátartozóiknak.

Az ünnepi eseményt Rabi Edit Éva igazgató nyitotta meg, és a műsorral kapcsolatban elmondta: „Tanulóink a tanítási órákon és a tanítási órákon kívül is változatos tevékenységekben próbálhatják ki magukat. Az iskolai szakkörökön és a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola foglalkozásain lehetőségük van tehetségük fejlesztésére. Ma kiderül, hogy a tanuláson kívül ki mit szeret csinálni, mivel foglalkozik szívesen. A főpróbán a gyerekek nagy lelkesedéssel figyelték egymás produkcióit, már megcsodálták egymás különleges képességeit.” Az igazgatónő köszöntőjében felhívta a közönség figyelmét, hogy a műsor mellett a világ felfedezésének és a tehetség kibontakozásának apró és értékes gyöngyszemeiből láthatnak kiállítást az előcsarnokban. A gyerekek alkotásai a délelőtti tanítási órákon és délutáni a grafika foglalkozásokon készültek. Az alsós épület folyosóján a Petőfi emlékév alkalmából készült műveik láthatóak.

Dr. Lipcsei Imre, az általános iskola fenntartója, a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság főigazgatója szintén köszöntötte az Iskolaesten szereplő tanulókat és szüleiket, és kiemelte a Balástya Községi Önkormányzat az iskola fenntartásához nyújtott segítségét, amiért köszönetét fejezte ki. A főigazgató első alkalommal látogatott el az iskola rendezvényére.

Ezután Rabi Edit Éva igazgató megnyitotta az Iskolaestet, amelyben a gyerekek megmutatták a zene, az irodalom, a tánc szépségeit, és megcsillogtatták előadói képességeiket. A műsor két része közötti szünetben a büfében és a kiállításokon tölthették el az időt a vendégek. Az első rész házigazdái: Grósz Ambrus Barnabás és Goldmann Gergő, a második rész háziasszonyai Kispéter Leila és Gunics Gréta voltak. A műsor nagy sikert aratott, mindenki nagyon ügyes volt, a zsúfolásig megtelt sportcsarnokban hatalmas taps jutalmazta a gyerekek produkcióit. A rendkívül megható, Szeretni valakit valamiért című záró dalt sokan együtt énekelték a gyerekekkel.

Az Iskolaesten részt vett Ujvári László polgármester és Szombathelyi Ágnes, a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója is.

KÖSZÖNET
Az Iskolaest sok balástyai ember összefogásával jött létre. Köszönetet szeretnék mondani
Ujvári László polgármesternek, az önkormányzat dolgozóinak, a Gémes Eszter Községi
Könyvtár munkatársainak, a konyha dolgozóinak, az óvónőknek és a szülőknek a rendezvény
szervezéséhez nyújtott segítségükért.
Köszönöm a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak a munkáját, és
természetesen köszönöm iskolánk pedagógusainak a különleges műsorok összeállítását,
betanítását. Köszönöm intézményünk kisegítő munkát végző dolgozóinak a szép, és igényes
környezet kialakítását.

Rabi Edit Éva igazgató

Megszakítás