Balástyai sikerek a Kerek Emese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedőn

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark idén is meghirdette a három fordulóból álló Kerek Emese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozatát a Kárpát-medence magyar általános iskoláinak. A balástyai Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskolából egy magonc (5-6. évfolyam) és egy csemete (7-8. évfolyam) csapat vállalkozott a megmérettetésre, és a közel 60 benevezett csapat közül döntőbe jutottak a saját kategóriájukban.

Április 22-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban rendezett Kárpát-medencei döntőn a 12 legtöbb pontot elért csapat mérte össze erejét. A szoros versenyben mindkét balástyai csapat 6. helyezést ért el.

A fordulók során a gyerekek nagyon színvonalas megoldásokat, feladatokat készítettek, kiválóan helyt álltak. A csapatok felkészítő tanára: Márkus Marianna.

Tűzmadarak csapat: Kiss-Csepregi Tamás, Kovács Zea Jázmin, Szanka Míra Alíz, Grósz Ambrus Barnabás 7. évfolyamos tanulók.

Aranysakál csapat: Becsey Noel Viktor, Csontos-Traum Kristóf, Karakás Levente, Lippai András László 6. a osztályos tanulók.

A csapatok a fordulók során készített kreatív feladatokkal

A csapatok a döntőn

Megszakítás