A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2022. november 24-én, a délutáni órákban, egy balástyai lakos gépjárműjével közlekedett Kistelek felől az M5-ös autópálya irányába az 5411-es úton, ahol féktávolságon belül 2 db őz ugrott elő az úttestre az út jobb széle felől. A gépjármű vezetője a balesetet nem tudta elkerülni az első őzet a jármű bal elejével elütötte. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. november 25-én, a délelőtti órákban, Kisteleken, az 5-ös főút Kossuth utcai szakaszának a főúttal párhuzamosan található számozatlan aszfaltos útjáról próbált meg a főútra felkanyarodni egy kisteleki lakos, a saját tulajdonát képező gépjárművel. A manőver során nem vette figyelembe a jármű szélességét és a jármű jobb oldalával nekiütközött egy szabályosan várakozó személygépkocsi bal hátuljának. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. december 4-én, a hajnali órákban, bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Kistelek belterületén egy közlekedési baleset történt. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy külföldi felségjelzésű személygépkocsi Kistelek központja irányából az M5-ös autópálya irányába közlekedett a Rákóczi utcában. Haladása során Kistelek belterületén egy kerítéssel körülhatárolt telek területén az egyik betonoszlopnak csapódott, mert a menetirány szerinti jobb oldali füves, bozótos területről egy vadonélő állat ugrott fel az úttestre és a gépjármű vezetője a jármű kormányát elrántotta. A baleset során személyi sérülés történt.

2022. december 27-én, az esti órákban, Balástya belterületéről érkezett személyi sérüléses közlekedési balesetről bejelentés a rendőrségre. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy sándorfalvi lakos tehergépjárművel közlekedett Szeged irányából, Kistelek irányába az 5-ös számú főúton, amikor egy gyalogátkelőhelyhez érve, neki jobbról nagy sebességgel egy kerékpáros kihajtott az útra. A gépjármű vezetője az ütközést nem tudta elkerülni, így a gépjármű jobb elejével a kerékpárosnak ütközött.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy az út és látásviszonyoknak megfelelő közlekedés szem előtt tartása, az elsőbbségadási szabályok betartása és a körültekintő, figyelmes járművezetés, különösen a vadveszéllyel érintett útszakaszokon, nagyban segítik a balesetmentes közlekedést.

                                                                                    Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,

őrsparancsnok

Megszakítás