Egészséghét volt Balástyán

Ebben az évben október 17-e és október 21-e között szervezte meg Böröczné Huszka Edina és Czirok-Molnár Lilla védőnő az Egészséghetet, amelynek keretében szakorvosok és más szakemberek szűrővizsgálatokat és egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat tartottak.

A szűrővizsgálatokon való rendszeres részvételnek nagy jelentősége van a lappangó, még tünetet nem adó, ám jól kezelhető betegségek felderítésében. Az Egészséghét ebben nyújt segítséget a lakosságnak. Könnyebben elérhetővé válnak olyan vizsgálatok, melyekre állami ellátásban nehéz időpontot kérni, vagy magánrendeléseken rendkívül költséges. Minden ember felelős saját egészségéért, így kivétel nélkül mindenkinek ajánlott a szűrővizsgálatokon való részvétel.

Idén biorezonanciás ételtolerancia mérés, meridián elemzés, Access bars kezelés, urológiai szűrővizsgálat, terápiás foglalkozás kutyákkal kisgyermekeknek, bőrgyógyászati szűrés és szakvizsgálat, meserelaxáció, hallásszűrés, emlő önvizsgálat tanítása és emlőszűrés Breastlight lámpával, boka-kar index vizsgálat, csontsűrűség mérés, masszázsok, általános testi állapotfelmérés, életmód tanácsadás szemészeti szűrővizsgálat valamint komplex ultrahang diagnosztika közül választhatott a lakosság. További szervezett program volt a nőgyógyászati rákszűrés és a számítógépes gerincdiagnosztika, előadás az idősek klubjában Őszintén a demenciáról címmel és memóriaszűrés, melyek az szakemberek betegsége miatt elmaradt, de későbbi időpontban megtartják.

A fenti szűrővizsgálatok mindegyike sikeres volt. Az előjegyzések hamar beteltek, sőt voltak szűrések, amelyekre többen is jelentkeztek. Közkívánatra a kutyás terápiát gyermekek részére, a boka-kar index mérést, a biorezonanciás ételtolerancia mérést, valamint a bőrgyógyászati szakvizsgálatot ismét megszervezik.

A szűrővizsgálatok az Egészséghét keretén belül kedvezményes áron voltak elérhetők. A bőrgyógyászati szakrendelés és szűrővizsgálat ingyenességét Balástya Községi Önkormányzat biztosította a balástyai lakosok számára. A csontsűrűség mérés, testi állapotfelmérés és életmódtanácsadás a Kisteleki Egészségfejlesztő Iroda jóvoltából volt ingyenes.

Megszakítás