A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2022. szeptember 18-án, az esti órákban, a kisteleki autópályafeljárónál történt személyi sérüléses balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy izsáki lakos személygépkocsival haladt az 5411-es úton a felüljárón, Kömpöc irányába. Az útkereszteződésben összeütközött az 5421-es úton Csengele felől érkező személygépkocsival amelynek vezetője a STOP tábla jelzését figyelmen kívül hagyva hajtott be a kereszteződésbe. A baleset során személyi sérülés történt.

2022. szeptember 6-án, a délelőtti órákban, egy Kistelek belterületén lévő parkolóban egy kisteleki lakos személygépkocsival hajtott végre hátramenetet, mely során figyelmetlenség miatt, a gépjármű bal hátuljával az arra közlekedő személygépkocsi jobb elejének ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. szeptember 9-én, a délelőtti órákban, Balástya belterületén egy helyi lakos személygépkocsival szándékozott elindulni és becsatlakozni a forgalomba. A gépjármű vezetője nem volt körültekintő és elindulását követően a főúton Szeged irányából Kistelek irányába közlekedő személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. szeptember 24-én, a délutáni órákban, egy szegedi lakos személygépkocsival közlekedett a 4524-es úton Dóc irányából Balástya irányába. Haladása során nem az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett, ezért kisodródott a menetirány szerinti bal oldali útpadkára ahol fának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a hátramenet szabályainak betartása, az út és látásviszonyoknak megfelelő közlekedés szem előtt tartása, az elsőbbségadási szabályok betartása és a körültekintő, figyelmes járművezetés nagyban segítik a balesetmentes közlekedést. Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testi épségét, ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

                                                                                   Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,

őrsparancsnok

Megszakítás