Sársánszki Vass Márta három festményt adományozott a balástyai könyvtárnak

Sársánszki Vass Márta festőművész 22 éven keresztül volt balástyai lakos. Jelenleg Szegeden egy művészlakásban alkot, amelynek használata adományozáshoz kötött, ezért Balástyán keresett három festménye elhelyezésére alkalmas közgyűjteményt. A Körömvirág csokor, a Tavaszi csokor, valamint a Bazsarózsák és egyebek a Gémes Eszter Községi Könyvtár tulajdonába kerültek. A felajánlott festményeket szeptember 16-án, a XXII. Balástyai Falunapok megnyitója alkalmával tablókon mutatták be a közönségnek, majd szeptember 17-én, az Emlékházban, az Értéktár-kiállításon láthatták az érdeklődők, mielőtt végleges helyükre kerültek.

Márta betöltötte 50. életévét, amikor először agyagot, majd ecsetet ragadott. Az alkotni vágyás vitte először a kisteleki fazekas, majd rajz szakkörbe, és később a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végzett művészettörténet és rajztanszakon. Kedvenc témái az alföldi falusi élet, a tökök, kukoricák, tyúkok, kakasok és mindezek mellett a virágok szépsége. Kedvelt technikája az olajfestés. Alkotásait gyakran megcsodálhattuk falunapi kiállításokon.

Egy rövid üzenet a művésznőtől mindazoknak, akik késztetést éreznek az alkotásra: „Üzenem mindenkinek, hogy aki hasonlóan érez, bátran álljon neki, ha szeretne alkotni, mert a művészet olyan tágas, hogy minden alkotásnak megvan a saját helye, üzenete és szépsége ebben a világban.”

Ezúton is köszönjük Sársánszki Vass Márta nagylelkű adományát!

Megszakítás