Tájékoztató a hatósági áras tűzifa igényléséről

A TÜZÉP-eken NEM lehet hatósági áras tűzifát vásárolni, sem igényelni! A hatósági áras tűzifát a balástyaiak is a DALERD Zrt-nél igényelhetik. A DALERD kérése, hogy a lakosság az óriási érdeklődés miatt e-mailben adja meg nevét, lakcímét, telefonszámát és igényét! Sok száz e-mail érkezik, és ugyanennyi telefonhívás. Az e-maileket folyamatosan dolgozzák fel, telefonon csak nagyon korlátozott számú igénylést tudnak fogadni. Mindenkit értesíteni fognak az e-mail alapján.

E-mail cím: dalerdzrt@dalerd.hu

A program keretében az állami erdőgazdaságoknál vásárolható hengeres tűzifa egységes maximált forgalmi adót is tartalmazó ára tűzifa fajtánként, erdei köbméterenként:

keménylombos 30 000 Ft, lágylombos: 19 000 Ft, fenyő: 19 000 Ft.

A tűzifa szállításának díját az ár nem tartalmazza, az átvételi pontról a felhasználási helyre, azaz a háztartásokig történő szállításról, illetve a fa feldolgozásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

A Tűzifaprogramban történő részvételre jogosultak

A program keretében magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vásárolhatnak tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. A felhasználási hely az igénylő lakcímét igazoló hatósági igazolványán (lakcímkártyán) feltüntetett, címadatokkal megjelölt hatályos tartózkodási hely, vagy ennek hiányában lakóhely.

Egy háztartásra vonatkozóan összesen legfeljebb 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható.

A Tűzifaprogramban a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.

A Tűzifaprogramban vásárolt tűzifa árának befizetése, a fa átadása a vásárlóknak

A befizető helyeken történik a fa megrendelése és az egységes, maximált ár befizetése. A program keretében vásárolt tűzifát a vásárlók kizárólag az állami erőgazdaságok által meghatározott helyen és módon vehetik át.

Megszakítás