A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2022. augusztus 4–én, a kora reggeli órákban, az 5-ös számú főúton egy balástyai lakos közlekedett gépkocsival Balástya irányából Kiskunfélegyháza irányába. Haladása során a menetirány szerinti bal oldali fás útpadkáról egy őz ugrott az úttestre melyet későn vett észre és a jármű elejével elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. augusztus 5-én, a déli órákban, az 5-ös számú főúton közlekedett személygépkocsival Szeged irányából Kiskunfélegyháza irányába egy férfi. Haladása során az előtte haladó kisteherautó lassított, illetve baloldali irányba jelezte kanyarodási szándékát. A követési távolság meg nem tartása miatt a hátul közlekedő gépjármű az előtte haladó gépjárműnek ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. augusztus 7-én, a hajnali órákban, az M5 autópálya jobb pályatest szélső jobb haladó sávjában közlekedett Budapest irányából Szeged irányába egy külföldi állampolgár személygépkocsival. Haladása során a jobb szélső sávból balra a belső sávba kívánt átsorolni, melynek során figyelmetlen vezetése miatt a mellette lévő sávban az előzést szabályosan megkezdő személygépkocsinak, majd a szalagkorlátnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. augusztus 22-én, a délutáni órákban, Kistelek belterületén a behajtani tilos tábla tilalma ellenére a Bercsényi utca irányából behajtott egy külföldi állampolgárságú balástyai lakos személygépkocsival a buszpályaudvarra. A forgalommal szemben történő közlekedése során a szabályosan érkező autóbuszt kívánta elengedni, szabálytalan hátramenetet végzett és a pályaudvar peronján elhelyezett utasvárópadnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a követési távolság megtartása, a hátramenet szabályainak betartása, az út és látásviszonyoknak megfelelő közlekedés szem előtt tartása, és a körültekintő, figyelmes járművezetés, különösen a vadveszéllyel érintett útszakaszokon, nagyban segítik a balesetmentes közlekedést. Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testi épségét ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

                                                                                   Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,

őrsparancsnok

Megszakítás