Szeri Búzaszem Iskola balástyai iskolája nem indul el szeptemberben

Augusztus végén a Kormányhivatal, a hosszas előzetes egyeztetések és biztató jelek ellenére végül mégis elutasította a Szeri Búzaszem Iskola a működési engedély iránti kérelmét, így minden erőfeszítés ellenére, sajnos nem tud elindulni a tanítás a 2022/23-as tanévben.

„A szervezésben dolgozó szülői keménymag legfontosabb feladata az elmúlt héten az volt, hogy alternatív megoldást találjunk gyermekeinknek a szeptemberi iskolakezdésre. Most, hogy ezek a kérdések megoldódni látszanak, szerettünk volna mindannyiótokat tájékoztatni, és köszönetet mondani, mert ami az elmúlt egy évben körülöttünk zajlott, az a végkimenet ellenére is csodálatos csapatmunka és példaértékű együttműködés volt.

Rengetegen álltatok mellénk, akár csak egy jó szóval, akár ötletekkel, felajánlásokkal, akár a bizakodó érdeklődésetekkel.

Szeretnénk köszönetet mondani a Gyermekliget Alternatív Óvoda és Iskola csapatának, akik felkarolták a kezdeményezésünket, bíztak bennünk és rengeteg munkával a végsőkig mellettünk álltak, hogy a szárnyaik alatt elindulhasson a megálmodott iskolánk.

Köszönettel tartozunk a Balástya Községi Önkormányzatnak és Ujvári László polgármesternek a használatunkra felajánlott épületért, melyet közös erővel tettünk az ÁNTSZ és a katasztrófavédelem számára megfelelővé.

Köszönjük a Búzaszem Iskola szakmai mentorálását, támogatását, bíztatását és, hogy kezdetektől mellettünk álltak az útkeresésben.

Hálásak vagyunk Fábri-Ivánovics Tündének, és a Mestertanoda Alapítványnak, hogy velük közösen tervezhettük a népzene oktatást, és hogy rendezvényeinket élettel töltötték meg a zene által.

Köszönjük a kiválasztott pedagógusainknak, hogy türelemmel, az utolsó pillanatig mellettünk álltak, és szívvel lélekkel részt vettek a munkában, a közös tervezésben.

Hálával tartozunk a Vackor Környezet- és Természetvédelmi Egyesületnek és Törő Krisztának, hogy évekig életben tartotta az ISKOLA kezdeményezés ügyét, hogy természetjárások sorát szervezte az érdeklődő gyerekeknek, és hogy bármikor számíthatunk rá, ha segítségre van szükség.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a szülői közösségnek (egymásnak), hogy elmondhatatlan állhatatossággal, kitartással, alázattal dolgozhattunk együtt. Ilyen rugalmas, kompromisszumkész és felemelő csapatmunkát ritkán tud megélni az ember, amelyben nekünk részünk volt az utóbbi évben. Hihetetlen volt átélni, hogy minden felmerült problémára érkezik megoldás a csapatból. Lehetett az egy zár szerelés, tűzoltó készülék beszerzés, plakát szerkesztés, Facebook marketing, telefonos ügyintézés, bútorszállítás, finanszírozás, vagy bármi, valaki mindig odaállt és megoldotta.

Akárhogy is alakul a jövő, bízunk benne, hogy a munkánk nem volt felesleges. Bízunk a gondviselésben, és tudjuk, hogy minden okkal történik, így alázattal elfogadjuk a jelen helyzetet is.

Frissek még a sebek, így a jövőre vonatkozóan nem szeretnénk nagy kinyilatkoztatásokat tenni. Most egy kicsit megállunk. Ha új erők születnek, új lendület indul, tudni fogtok róla.”

Szeri Búzaszem Iskola szülői közössége

Megszakítás