Tűzoltó hírek

Július 23-án, 13 óra körül tűz keletkezett Kisteleken, a Tóalj utca végénél. Tizenöt hektár avar, magasfű, nádas és olajfás terület égett. A tűz három ingatlant veszélyeztetett, és átterjed melléképületre, szalmabálákra, mezőgazdasági gépekre, gumikra, fóliasátorra, továbbá leszakadt egy magasfeszültségű vezeték is, amely a város ötven százalékának okozott áramkimaradást. A tüzet több órán át oltották a szegedi hivatásos tűzoltók négy tűzoltó gépjárművel, a kisteleki, a hódmezővásárhelyi, a csongrádi hivatásos, a szentesi hivatásos, a kisteleki, a sándorfalvi, a csengelei önkéntes tűzoltók, továbbá a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a balástyai Katasztrófavédelem Kutató-mentőcsoport Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói is. Az oltást munkagépek is segítették, amelyek körbetárcsázták a védendő területeket, valamint sok lakos is részt vett a lángok megfékezésében. A tűz oka ismeretlen.

Július 24-én, a késő délutáni órákban, Balástyán, az őszeszéki területen, egy erdő közepén álló kiszárad fába az előző éjjeli viharban villám csapott, amely ezáltal belülről izzani kezdett, majd az izzás következtében letört ága meggyújtotta az erdő aljnövényzetét több száz négyzetméteres területen. A nagy erőkkel kivonuló tűzoltók körülhatárolták a tüzet, kivágták a még izzó száraz fát, és eloltották a lángokat. A tűz eloltásában részt vettek a szegedi hivatásos tűzoltók három tűzoltó gépjárművel, a kisteleki hivatásos és a kisteleki önkéntes tűzoltók, továbbá a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a balástyai Katasztrófavédelem Kutató-mentőcsoport Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói.

Július 24-én, a kora esti órákban Kisteleken, a Gőzmalom utca végénél lévő vasúti átjárótól Petőfiszállásig kigyulladt a vasút mentén lévő növényzet. A bejelentés szerint egy meghibásodott vasúti kocsi kerekéről lepattanó szikrák több kilométer hosszúságban szakaszosan gyújtotta meg a száraz növényzetet. A szegedi és kisteleki hivatásos, a kisteleki, a sándorfalvi, a csengelei önkéntes tűzoltók, továbbá a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a lakosság több órán át, éjfél körülig küzdöttek lángok eloltásával. Ez idő alatt a vonatközlekedés lassított üzemben folyt.

Megszakítás