A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2022. június 11-én, az esti órákban, Ópusztaszer belterületén közlekedett egy ópusztaszeri lakos motorkerékpárral. Haladása során a jármű sebességét nem az út vonalvezetéséhez mérten választotta meg, és egy útkereszteződésnél megcsúszott. A motor vezetője a jármű felett az uralmát elvesztette, elesett és egy vízelvezető árok beton szegletének ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2022. június 18-án, a délutáni órákban, Balástya külterületén, az 5422-es úton közlekedett egy külföldi állampolgár személygépkocsival Forráskút irányából Balástya irányába. Haladása során egy bal oldali mellékútra kanyarodott, mely során nem győződött meg arról, hogy a mögötte haladó tehergépjármű már megkezdte az előzését, így az előzésben lévő tehergépjármű elejének ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2022. június 13-án, a déli órákban, Ópusztaszer külterületén közlekedett egy kisteleki lakos pótkocsis vontatóval Baks irányából Kistelek irányába. Közlekedése során nem az út és látási viszonyoknak megfelelően vezetett, ezért lehajtott a menetirány szerinti bal oldali útpadkára és egy villanyoszlopnak ütközött. A felsővezetékről leeső szikra begyújtotta a száraz avart és tűz keletkezett. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

2022. június 14-én, az esti órákban, az 5-ös számú főúton, személygépkocsival közlekedett egy orosházi lakos Kiskunfélegyháza irányából Szeged irányába. Az előtte azonos irányba haladó személygépkocsival szemben nem tartotta be a megfelelő követési távolságot ezért annak nekiütközött és az útárokba hajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a sebesség megválasztás szabályainak megtartása, az elsőbbségadás szabályainak szem előtt tartása, a követési távolság betartása és a körültekintő, figyelmes járművezetés, nagyban segítik a balesetmentes közlekedést. Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testiépségét ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

                                                                                    Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,

 őrsparancsnok

Megszakítás