Tűzgyújtási tilalom Csongrád-Csanád megyében is

Az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a holt biomasszát, ráadásul számottevő csapadék sem hullott, ezért négy megyéjében jelentősen megnőtt a tűzkockázat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, ami szerint az elkövetkező időszakban is nagyon magas napi átlaghőmérséklet várható, érdemi csapadékra viszont nem lehet számítani.

A Nébih ezért a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével június 22-től tűzgyújtási tilalmat rendel el Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben meg fásításokban és azok 200 méteres körzetében, ideértve az interaktív tűzgyújtásitilalom-térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az erdotuz.hu-n vagy a katasztrofavedelem.hu-n lévő térképen lehet tájékozódni.

Megszakítás