Gyermeknap az iskolában

Június 14-én élményekkel teli Gyermeknapot tartottak a Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskolában. A megnyitón Rabi Edit Éva igazgatónő jó szórakozást kívánt a diákoknak, majd Juhász Jenő alpolgármester átadta a gyerekek számára kiírt Miért szeretem Balástyát? Mit szeretnék Balástyán? pályázat nyerteseinek, a 8.a és 3.a osztályoknak a díjakat. Ezután bemelegítésként két volt tanítvány, Gera Leila és Csúri Zsófia vezetésével mindenki zumbázott. Az 1-5. osztályosok a sportcsarnokban a Herkules című szórakoztató színházi előadást nézték meg a Grimm-Busz Színház előadásában. Tíz órától délután fél négyig több helyszínen zajlottak a programok: ugrálóvár, turuljáték, helytörténeti társasjáték, célba dobás, sportjáték, kerékpár ügyességi verseny, íjászat, farönk húzás, több, lábbal hajtós járgány várta a gyerekeket, de voltak társasjátékok, kézműves foglalkozások és ügyességi feladatok is. A nap fénypontja a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének ajándékaként rendezett habparty volt. Az egész napos rendezvényen minden gyerek limonádét és palacsintát kapott, amit a könyvtár dolgozói, a művelődésszervező és az Idősek klubjának lelkes tagjai közül Weisz Nándorné, Gajda Jánosné, Széll Józsefné készítettek. Délután több szülő is elfogadta az iskola meghívását, és megtisztelte a rendezvényt.

Köszönjük mindazok munkáját, akik a programok szervezésében és lebonyolításában részt vettek: az iskola dolgozói és tanárai Rabi Edit Éva igazgatónő vezetésével, a Gémes Eszter Községi Könyvtár munkatársai Kocsisné Benkő Beáta vezetésével, Gyenes-Bitó Lora művelődésszervező, Szőri Istvánné, az Integrált térségi gyermekprogramok Kistelek járásban munkatársai Ott Gabriella vezetésével, Dékány Péter, a Balástyai Polgárőr Egyesület elnöke, Fodor Tamás, a Községi Sportkör Balástya Egyesület elnöke, a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület Virágh István elnök vezetésével.

A Gyermeknapon, „Bringasuli” címmel közlekedésbiztonsági programot is tartottak. A Dékány Péter polgárőr irányításával zajló, a biztonságos kerékpározást bemutató foglalkozást a TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00017 „A helyi identitás és kohézió erősítése Balástya, Csengele és Pusztaszer településeken” projekt keretében tartották.

Megszakítás