Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő Szegeden

2022. május 28-án Szegeden, Napfény Park Bevásárló Központ parkolójában rendezi meg a         Csongrád-Csanád Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága„Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A rendezvény részletei az alábbi tájékoztatóban olvasható.

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ!

A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. A személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében 2022. május 28-án Szegeden, Napfény Park Bevásárló Központ parkolójában szervezzük meg a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6–17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek.

A vetélkedő célja, hogy közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére.

A rendezvényen a családok KRESZ és elsősegély-nyújtási tesztet töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral. A dobogósok értékes vásárlási utalványokat nyerhetnek, továbbá a legeredményesebb család Csongrád-Csanád megyét képviseli a verseny országos döntőjén, amely az ORFK-OBB szervezésében Somogy és Fejér megye területén 2022. augusztus 26-28. között kerül megrendezésre. Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Fabia személygépkocsi.

Egy család csak egy megyei versenyen indulhat és egy személy kizárólag egy család tagjaként vehet részt a versenyben. A versenyen csak az vehet részt, aki teljes csapatlétszámmal a verseny kezdetekor versenyzésre alkalmas fizikai és mentális állapotban jelen van a versenyhelyszínen. A versenyhez utólagosan csatlakozni nem lehet. A versenyen nem vehet részt az, aki alkohol, gyógyszer, drog vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt áll. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vehetnek részt. 18 éven aluli személy kizárólag a törvényes képviselő hozzájárulásával vehet részt a versenyben. A törvényes képviselő felel az általa a versenyre nevezett 18 éven aluli személy mentális és fizikai alkalmasságáért. A versenyre 6 évesnél fiatalabb személy nem nevezhető. Továbbjutás esetén a csapat összetétele nem változtatható.

A vetélkedő időpontja:        2022. május 28. 09.00 órától

A vetélkedő helyszíne:         Napfény Park Bevásárló Központ parkolója  (6725  Szeged, Szabadkai út 7.)

A versenyre jelentkezni lehet:

-a verseny honlapján,

-a verseny napján, a helyszínen, személyesen (9.00 óra után a feladatok egymásra épülése miatt nem tudunk versenyzőket fogadni),

-elektronikus úton. A versenyre jelentkező család adatait a mellékelt nevezési lapon 2022. május 23-án 12.00 óráig a balesetmegelozes.csongradmrfk@csongrad.police.hu elektronikus levelezési címre kell megküldeni.

Eredményes felkészülést kívánunk!

                                                                                                        Csongrád-Csanád Megyei

        Balesetmegelőzési Bizottság

Megszakítás