Adventi készülődés az iskolában

December 3-án kezdődött A Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskolában az ünnepre készülődés. Az adventi koszorún hetente meggyújtottak 1-1 gyertyát. December 12-én ? a hagyományoktól eltérően szervezték meg a karácsonyváró programot. A gyerekek osztálykeretben készítettek apró ajándékokat.

A koronavírus-járvány veszély miatt idén elmaradt a karácsonyi ünnepi műsor, viszont első alkalommal lett karácsonyfa az iskola parkjában elültetett fenyőfából.

Az iskola fenyőfájának a története:

17 évvel ezelőtt, 2003. decemberében az akkori 5.a osztály Ott Józsefné tanárnő, Ági néni vezetésével ültette azt a pár éves kis fenyőcsemetét, amely most 2020-ban elsőként vált az iskola fenyőfájává. ?Nagykorúvá? válva nappali és éjszakai ünnepi díszekbe öltözött. A díszeket az iskola dolgozói és a tanulók készítették, majd minden osztály ünnepélyesen helyezte fel a fára az osztályukat jelképező dobozkát. A termetes karácsonyfa az iskolai időszakban és a téli szünetben is megörvendezteti az arra járókat, egyben boldog karácsonyt kíván a jelenlegi és volt tanulóknak, dolgozóknak és családjaiknak.

Az iskola diákjai, nevelői és munkatársai egy Müller Péter idézettel kívánnak minden balástyai családnak áldott, meghitt Karácsonyt:

?Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott álnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel.?

A fenyőfa magaslati díszítésében az önkormányzat és az iskola munkatársai, valamint Szemerédi László az emelőkosaras járművével segített.

DCF 1.0

kép 1 / 5

Megszakítás