A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2020. szeptember 2-án, a délelőtti órákban, Balástya belterületén közlekedett egy balástyai lakos személygépkocsival. Haladása során az Árpád utca és Rákóczi utca kereszteződéséhez érve, nem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő másik személygépkocsinak, így a kereszteződésbe behaladva a gépkocsi bal oldalának ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. szeptember 2-án, a déli órákban, Ópusztaszer külterületén közlekedett egy kisteleki lakos segédmotoros kerékpárral, az 5411-es út irányából Balástya irányába. A homokos, kiszáradt földúton elvesztette uralmát a jármű felett, a menetiránya szerinti jobb oldali füves útpadkára hajtott és elesett. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. szeptember 6-án, a koradélutáni órákban Jászszentlászló irányából, Csengele irányába közlekedett egy zsanai lakos személygépkocsival. Haladása során a jármű sebességét nem az út vonalvezetéséhez és a jármű sajátosságaihoz választotta meg, így a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára hajtott, majd a bal oldali útpadkára kormányozva a járművet egy fának ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. szeptember 7-én, a reggeli órákban, Kistelek belterületéről érkezett bejelentés személyi sérüléses közúti közlekedési balesetről. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy kisteleki lakos az Ifjúság tér irányából a Petőfi utca irányába közlekedett kerékpárral a kerékpárúton. Haladása során egy kereszteződéshez érve részére egy személygépjármű vezetője nem adta meg az elsőbbséget és a kerékpárosnak ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. szeptember 14-én, a reggeli órákban egy ecsegfalvai lakos személygépkocsival közlekedett Kistelek központja irányából a temető irányába a Kálvária utcában. Haladása során, figyelmen kívül hagyta a Kálvária utcára kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és behajtott az útkereszteződésbe. A kereszteződésbe történő behajtása során nem adott elsőbbséget a jobbról érkező személygépkocsinak és a járművek összeütköztek. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2020. szeptember 26-án a késő délutáni órákban, Csengele külterületén, az 54121-es úton egy személygépkocsi közlekedett, mely során a személygépkocsi vezetője ismeretlen okból áttért a menetiránya szerinti baloldalra, és neki ütközött a vele szemben közlekedő segédmotorkerékpárnak, amely az árokba esett. A baleset során a motorkerékpáros halálos sérülést szenvedett. 

A fentieken túl további hét közlekedési baleset történt, melyekben személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett. Ezekben az esetekben állattal való ütközés, három esetben álló gépjárműnek történő ütközés történt, továbbá kanyarodási szabályok megsértése, jobbra tartási kötelezettség megsértése, oldaltávolság be nem tartása voltak megállapíthatók. Kettő alkalommal intézkedtünk ittas járművezetés miatt gépjárművezetőkkel szemben, velük szemben büntetőeljárást kezdeményeztek a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei.

Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,

őrsparancsnok

Megszakítás