A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2020. július 1-jén, a kora délutáni órákban egy baksi lakos gépjárművel közlekedett az 5411-es úton Ópusztaszer irányából Kistelek irányába. Amikor az 5411-es út 24 km szelvényéhez ért, a menetirány szerinti jobb oldali füves útpadkáról egy őz ugrott a jármű elé féktávolságon belül. Az ütközés elkerülése érdekében a gépjárművezetője fékezésbe kezdett, azonban járművének bal elejével elütötte az őzet. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2020. július 2-án, az éjféli órákban egy szegedi lakos a személygépjárművel közlekedett az 5-ös számú főúton Budapest irányából Szeged irányába. Amikor a az 5-ös számú főút 137 km szelvényéhez ért, a menetirány szerinti jobb oldali füves útpadkáról egy őz ugrott a jármű elé féktávolságon belül, melyet járművének jobb elejével elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2020. július 7-én, a délelőtti órákban Ópusztaszer belterületén egy gépjármű vezetője Kistelek irányából Baks irányába tartott. Haladása során a Kis-Zer soron közlekedve a földes utat lezáró sorompót balról kikerülve kívánt tovább haladni. A jármű vezetője manővere során nem vette figyelembe az út vonalvezetését, valamint, hogy a sorompó mellett baloldalon egy körül belül egy méter mély vízelvezető árok van, így a járművel az árokba belehajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

2020. július 19-én, a délutáni órákban az 54121-es úton haladt Csengele irányába egy csengelei lakos személygépkocsival. Amikor az 54121-es út 9-es km szelvényéhez ért, a vele szemben közlekedő gépjárművel érintőleges ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2020. július 19-én, a déli órákban egy kisteleki lakos gépjárművel haladt Kistelek belterületén, a Pusztaszeri utcában. A járművel a Pusztaszeri utcában megállt majd hátramenetbe kapcsolt. Tolatása során nem győződött meg arról, hogy mögötte nem tartózkodik senki, és a járművel a mögötte forgalmi okból megálló személygépjármű elejének ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2020. július 20-án, a reggeli órákban az 5411. számú út 17-es km szelvényéről bejelentés érkezett a rendőrségre anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetről. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy földeáki lakos személygépjárművel közlekedett Kiskunmajsa irányából Kistelek irányába. Haladása során, amikor a 17-es km szelvénynél lévő balra ívelő útkanyarulathoz ért, az általa vezetett gépjármű jobb oldali kerekeivel letért az útról. A gépjárművet az útpadka megdobta és az úttest közepére sodródott, majd az útmenti kerítésnek ütközött. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt.

2020. július 28-án, a délelőtti órákban egy nyíregyházi lakos tehergépjárművel leparkolt Kistelek belterületén az úttest jobb szélén. Ezt követően egy kisteleki lakos egy tehergépjárművel a Rákóczi utcából a Régiposta utcába bekanyarodva ki akarta kerülni az úttest szélén leparkolt gépjárművet, azonban a megfelelő oldaltávolság hiánya miatt járművének jobb elejével nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2020. július 11-én, az esti órákban a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, mely során Kistelek belterületén egy kisteleki lakost vontak intézkedés alá, aki személygépkocsival közlekedett, és a nála alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott. A gépjármű vezetőjét hiteles légalkohol mérés céljából előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra, ahol az alkoholos befolyásoltságával kapcslatban bűncselekményi értéket állapítottak meg. A gépjármű vezető vezetői engedélyét bevonták a rendőrök és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek ittas járművezetés miatt.

2020. július 18-án a délutáni órákban Balástya belterületén intézkedtek a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei egy gépjárművezetővel szemben, akinek az úttartása bizonytalan volt, a közlekedési sávon belül többször is jobbra és balra kitért. A rendőrök megállapították, hogy a dóci férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a gépjármű a forgalomból ki van vonva, továbbá a férfival szemben végzett hiteles légalkoholmérés bűncselekményi értéket eredményezett.                                                                             

Sejben Győző rendőr őrnagy,

őrsparancsnok

Megszakítás