A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2020. június 16-án, a délutáni órákban Ópusztaszer külterületéről, a 4519-es számú útról érkezett bejelentés személyi sérüléses közúti közlekedési balesetről. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy dóci lakos személygépjárművel közlekedett Baks irányából Szeged irányába. Amikor az ópusztaszeri körforgalomhoz ért, abba behajtva a kellő körültekintést elmulasztotta, így nem vette észre, hogy Szeged irányából Pusztaszer irányába már a körforgalomban közlekedik egy országúti kerékpáros. Haladása során a kerékpár hátsó kerekével érintőlegesen ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. június 21-én, a délutáni órákban Ópusztaszer belterületén közlekedett Pusztaszer irányából Szeged irányába egy kisteleki lakos személygépkocsival. Haladása során nem adta meg az elsőbbséget a Felszabadulás utca és Tanácsköztársaság utca egyenrangú útkereszteződésben jobbról érkező és jobbra kanyarodni szándékozó másik személygépkocsinak. A gépjármű fékezése és enyhe jobbra kormányzása ellenére a jármű elejével a másik gépjárműnek ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. június 26-án, a reggeli órákban bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Kistelek belterületén a Kossuth utca és a Nyárfa sor kereszteződésében két motoros összeütközött. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy kisteleki lakos robbanómotorral ellátott kétkerekű járművel kerékpár üzemmódban közlekedett Kistelek belterületén a Kossuth utca nyomvonalával párhuzamosan kijelölt kerékpárúton Budapest irányába. A Nyárfasor utcánál az ottani kerékpárútról egyenesen kanyarodott volna fel tovább a Kossuth utca másik felére. A kereszteződéshez érve kihajtott a Kossuth utcára úgy, hogy nem adott elsőbbséget a neki balról közlekedő segédmotoros kerékpár vezetőjének, és összeütköztek. A baleset során személyi sérülés történt.  

2020. június 15-én, az esti órákban egy balástyai lakos gépjárművel közlekedett Balástya irányából Kistelek irányába az 5-ös főúton. Amikor a járművel a z 5-ös főút 142 km szelvényhez ért a menetirányi szerinti jobb oldalról a vízelvezető árokból egy őz ugrott az úttestre, amit a jármű vezetője az intenzív fékezés ellenére elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2020. június 18-án, éjfél körül Kistelek külterületén az 5-ös számú főutat a Kisteleki Szőlők vasúti megállóhellyel összekötő földes úton közlekedett egy külföldi állampolgár személygépkocsival, Pusztaszer irányából Csengele irányába. Haladása során a Kisteleki Szőlők állomásnál, a vasúti átjáróba érve jobbra kanyarodott, azonban nem követte az út vonalvezetését, így a vasúti sínre hajtott és a jármű alja a vasúti sínen fennakadt. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

2020. június 23-án, a délelőtti órákban Ópusztaszer külterületén az 5411-es úton egy sándorfalvi lakos tehergépjárművel kívánt elindulni Csongrád irányába. Haladása során figyelmetlenség miatt nem adta meg az elsőbbséget a tőle balról érkező személygépjárműnek, melynek vezetője az ütközést nem tudta elkerülni. A baleset során személyi sérülés nem keletkezett.

Ittas gépjárművezetők kiszűrése érdekében végzett ellenőrzések eredményeként a rendőrség az alábbi intézkedéseket tette:

2020. június 14-én, a délelőtti órákban a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei Balástya külterületén közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg egy tehergépjárművet. A gépjármű vezetőjével szemben alkalmazott légalkohol mérés pozitív eredményt mutatott. A kisteleki férfit előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra hiteles mintavétel céljából. A mintavétel eredményeként a férfival szemben közigazgatási bírságot szabtak ki ittas járművezetés miatt.

2020. június 10-én a reggeli órákban Kistelek belterületén végzett közúti ellenőrzés során vontak intézkedés alá a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei egy helyi lakost, akinél megállapították, hogy ittas állapotban vezette a gépjárművet. Az előállítást követően alkalmazott hiteles légalkoholmérés bűncselekményi értéket eredményezett. A férfi vezetői engedélyét bevonták, vele szemben büntetőeljárás indult ittas járművezetés miatt.

2020. június 20-án a délutáni órákban Pusztaszer belterületén akadt fenn egy ittas gépjárművezető a rendőri közúti ellenőrzésen. A Kisteleki Rendőrkapitányságon alkalmazott hiteles mérés ebben az esetben is bűncselekményi értéket eredményezett. A pusztaszeri férfival szemben büntetőeljárás indult ittas járművezetés miatt.

Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy, 

őrsparancsnok

Skip to content