A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2019. október 20-án, az esti órákban Kistelek belterületén közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei egy ópusztaszeri lakost, amint a Tömörkény utca irányából közlekedett a Kossuth utca irányába személygépjárművel. A rendőri intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkohol szondás mérés pozitív eredményt mutatott. A férfit előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra, ahol a hiteles mintavétel bűncselekményi értéket eredményezett. A férfival szemben ittas járművezetés vétségének elkövetése miatt büntetőeljárás indult.

2019. október 27-én, a délutáni órákban Csengele külterületén, az 54121 úton észlelték a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei, hogy egy férfi Csengele irányából Kiskunmajsa irányába közlekedik bukósisak nélkül egy motorkerékpáron. Ezt követően a férfit ellenőrzés alá vonták, mely során a bukósisak használatának hiánya mellett ittas befolyásoltságot is megállapítottak a rendőrök. A Kisteleki Rendőrkapitányságra történt előállítás alkalmával a hiteles mérés ebben az esetben is bűncselekményi értéket eredményezett. A férfival szemben büntetőeljárás indult ittas járművezetés miatt.

2019. október 19-én, a délelőtti órákban Kistelek belterületén közlekedésrendészeti ellenőrzés során egy kisteleki lakost vontak a rendőrök ellenőrzés alá, aki a Kisteleki Ede utca irányából a Tömörkény István utca irányába közlekedett segédmotoros kerékpárral. A férfival szemben alkalmazott alkoholteszteres ellenőrzés pozitív értéket mutatott, majd a hiteles légalkohol mérés eredménye alapján ittas járművezetés miatt közigazgatási bírságot kapott.

2019. október 24-én, a délelőtti órákban egy kisteleki lakos a tulajdonát személygépkocsival közlekedett Szeged irányából Budapest irányába az E75-ös számú főúton. Közlekedése során sebességének nem megfelelő megválasztása miatt elvesztette az uralmát a gépkocsi irányítása felett, az útról lesodródott és az úttest jobb oldali útpadkáján lévő fának csapódott. A baleset során személyi sérülés történt.

2019. október 21-én, a hajnali órákban egy csengelei lakos személygépjárművel közlekedett Csengele lakott területén kívül egy földes úton. Közlekedése során a járműve sebességét nem megfelelően választotta meg, emiatt a gépkocsi a bal oldali füves útpadkára sodródott, majd ott egy kerítésének ütközött. A közlekedési baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. október 21-én, a délelőtti órákban egy kisteleki lakos, Kistelek lakott területén belül az ipari úton közlekedett tehergépjárművel Szeged irányából Budapest irányába. Haladása során úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy járműve sebességét nem az út viszonyoknak és vonalvezetésnek megfelelően választotta meg. Ennek okán a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára hajtott, ahol az ott lévő villany kandelábernek ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

2019. október 22-én, a délelőtti órákban, Kisteleken, a Kossuth utcából érkezett bejelentés arról, hogy egy parkolóban várakozó gépjárműnek ment neki egy másik gépkocsi a parkolási manőver végrehajtása során. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. október 28-án egy pusztaszeri lakos az általa vezetett személygépkocsival közlekedett a déli órákban Pusztaszer belterületén. A földes burkolatú útról a betonozott útra úgy hajtott rá, hogy nem adta meg az elsőbbséget a Fő utcán Tömörkény irányából az E75-ös főút irányába közlekedő személygépkocsinak és azzal érintőlegesen ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. október 28-án, a délutáni órákban az M5-ös autópálya irányából Kistelek irányába közlekedett egy szegedi lakos tehergépkocsival. Kistelek külterületén az 5411 számú úton az út vonalvezetését figyelmen kívül hagyva sebességét nem megfelelően választotta meg, lehaladt az út melletti jobb oldali útpadkára, majd onnan balra történő kormánymozdulattal áttért baloldali útpadkára, ahol egy fatuskónak ütközött. A közlekedési baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. november 3-án, a délutáni órákban közlekedésrendészeti ellenőrzés során Kistelek belterületén ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a gépjármű vezetője nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a járművezetéstől el van tiltva. Az ellenőrzés további menetében megállapították, hogy a férfi alkoholos befolyás alatt áll. A Kisteleki Rendőrkapitányságon mért hiteles légalkohol mérés bűncselekményi értéket mutatott, mely alapján büntetőeljárás indult a férfival szemben ittas járművezetés miatt.

2019. november 7-én, a délutáni órákban Balástya külterületén az 5422-es számú úton, közlekedésrendészeti ellenőrzés során akadt fenn az alkohol szondás ellenőrzésen egy férfi, aki tehergépkocsival közlekedett. Az alkalmazott hiteles mérés bűncselekményi értéket mutatott, a férfi vezetői engedélyét az intézkedő rendőrök bevonták, vele szemben büntetőeljárás indult ittas járművezetés miatt.

2019. november 17-én, a hajnali órákban Balástya belterületén egy kisteleki lakos közlekedett ittasan személygépkocsival. A hiteles légalkohol mérés eredménye alapján a férfi közigazgatási bírságot kapott.

2019. november 16-án, a délutáni órákban egy szegedi lakos személygépjárművel közlekedett Balástya lakott területén, a Rákóczi utcán a temető irányából az E75-ös számú főút irányába. Közlekedése során jobbra kívánt lekanyarodni, lassított és irányjelzést használt. A mögötte közlekedő személygépkocsi a követési távolság be nem tartása miatt a lekanyarodni kívánó járműnek ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2019. november 18-án, a délutáni órákban Kistelek külterületén az M5-ös autópályáról érkezett bejelentés anyagi kárral járó közlekedési balesetről. A rendőrök megállapították, hogy egy külföldi állampolgár személygépjárművel közlekedett az M5-ös autópálya jobb pályatestén a kihajtó sávban. E közben mellette a belső forgalmi sávban közlekedett egy tehergépkocsi a hozzá kapcsolt vontatmányával, mely során az M5 autópálya kihajtó sávjába szabálytalanul sorolt át, így az általa vezetett jármű jobb elejével nekiütközött a személygépjármű bal oldalának. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. november 23-án, a délutáni órákban Kistelek külterületén az 5411 számú úton, az M5-ös autópálya irányából Kistelek irányába közlekedett egy kecskeméti lakos személygépkocsival. Haladása során a járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, ezért a egy balra ívelő útkanyarulatban a jobb oldali útpadkára haladt, ahonnan vissza kormányzást követően a bal oldali útpadkára sodródott. Itt a vízelvezető árokba csapódott. A baleset során személyi sérülés történt.

                                                                            Sejben Győző címzetes rendőr őrnagy,                                                                                                    megbízott őrsparancsnok

Skip to content