A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események


2018. augusztus 19-én, a reggeli órákban Csengele külterületén található vasúti átjárótól anyagi kárral járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.A helyszínen talált nyomok és adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy egy petőfiszállási férfi személygépkocsival közlekedett az 54121-es úton az E75-ös főút irányából Csengele irányába. A vasúti átjárónál a tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba hajtott, ahol egy vonatszerelvény közlekedett Szeged irányából Budapest irányába. A mozdonyvezető a gépkocsit észlelve vészfékezett, hogy az ütközést elkerülje, de ennek ellenére érintőlegesen ütköztek. A gépkocsi vonóhorga beleakadt a vonatszerelvényen elhelyezett fűtésvezetékbe, amely az összeakadást követően visszacsapódott és a gépkocsi csomagtartó ajtaját megrongálta, illetve a hátsó szélvédőt is betörte. A baleset során személyi sérülés nem történt.

 

  1. augusztus 18-án, a délutáni órákban a Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Balástya külterületén, az E75-ös főúton. Az ellenőrzés során intézkedés alá vontak egy motorkerékpárral közlekedő helyi lakost, aki Kistelek irányából Balástya irányába közlekedett. Az intézkedés során nevezett leheletén alkohol szagot éreztek, ezért vele szemben légalkohol mérő készüléket alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A férfit előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra hitelesített mérőműszerrel való mintavétel céljából. A mintavétel bűncselekményi értéket mutatott, a férfi vezetői engedélyét bevonták és vele szemben büntetőfeljelentést tettek a rendőrök.

 

  1. augusztus 20-án, az éjszakai órákban ellenőrzést tartottak a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei Ópusztaszer külterületén, a 4519-es úton. A helyszínen igazoltatás céljából állítottak meg egy személygépkocsit, amely Sándorfalva irányából Baks irányába közlekedett. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépkocsi vezetője alkoholt fogyasztott. A Kisteleki Rendőrkapitányságon elvégzett hiteles mérés bűncselekményi értéket mutatott, a férfi vezetői engedélyét bevonták és vele szemben is büntetőfeljelentést tettek.

 

FIGYELEM! INGYENES KERÉKPÁR REGSZTRÁCIÓ!

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. augusztus 31-én, pénteken 15.00-19.00 óra között.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

  • kerékpárját,
  • személyazonosító igazolványát,
  • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

                                                                                        

                                                                                               Sejben Győző rendőr százados, közrendvédelmi alosztályvezető helyettes