A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események


2018. augusztus 2-án, a délelőtti órákban egy szegedi lakos személygépkocsival közlekedett Kistelek belterületén, a Remény utcában az Arany János utca irányából a Bercsényi utca irányába. Amikor a Tápai utca kereszteződéséhez ért, nem tett eleget az elsőbbség adási kötelezettségének és járművének jobb elejével a tőle jobbról, az Arany János utca felé kanyarodó személygépkocsi elejének ütközött. Az ütközés során mindkét járműben dologi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.

2018. augusztus 4-én, a déli órákban az 5422-es útról anyagi kárral járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszíni adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy egy török állampolgár a személygépkocsival közlekedett Balástya külterületén, az 5422-es számú úton Forráskút irányából Balástya irányába. Közlekedése során sebességét nem a rossz útburkolat minőségének megfelelően választotta meg ezért a személygépkocsival a menetirány szerinti jobb oldalon, érintőlegesen egy fának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2018. augusztus 3-án, a délutáni órákban Kistelek külterületéről a Nemzeti Közművek Áramhálózati Kft. alkalmazottja bejelentette, hogy ismeretlen személy, ismeretlen járművel megrongált egy elosztó szekrényt. Az eredményes adatgyűjtésnek és intézkedéseknek köszönhetően a rendőrség megállapította, hogy egy kisteleki lakos 2018. augusztus 2-án, az éjszakai órákban Kistelek külterületén húzódó földes úton haladt északi irányból déli irányba, az Árpád utca felé egy mezőgazdasági vontatóval. Haladása során, a sebességének nem megfelelő megválasztása miatt a bal hátsó dupla kerék külső kerekével nekiütközött az elosztószekrénynek, majd ennek a következtében a jármű bal első kereke egy zárt kert kerítésének is neki ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2018. augusztus 5-én, a kora délutáni órákban Balástya belterületén közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei, és egy balástyai lakos által, gépi meghajtással működtetett elektromos kerékpárt vontak ellenőrzés alá. Az intézkedés során a járművezetővel szemben alkalmazott légalkohol mérés pozitív eredményt mutatott. A Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították a férfit hitelesített légalkohol mérésre, és a mérés bűncselekményi értéket mutatott. A mért értékekre tekintettel a férfi ellen büntetőeljárás indult ittas vezetés miatt.

2018. augusztus 12-én, a hajnali órákban szintén Balástya belterületén intézkedtek a rendőrök ittas gépjárművezetővel szemben, aki Balástya belterületén, Szeged irányából Kistelek irányába közlekedett személygépkocsival. Az ittas vezetés mellett megállapították, hogy a jármű nem rendelkezik kötelező gépjármű felelősségbiztosítással, továbbá annak meglétét a helyszínen nem tudta igazolni a csengelei férfi. Az ügyben szabálysértési és büntetőeljárás indult. 

 

FIGYELEM! INGYENES KERÉKPÁR REGSZTRÁCIÓ!

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. augusztus 31-én, pénteken 15.00-19.00 óra között.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

  • kerékpárját,
  • személyazonosító igazolványát,
  • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

                                                                                         

                                                                                               Sejben Győző

rendőr százados,

  közrendvédelmi alosztályvezető helyettes