A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események


2018. június 23-án, a délutáni órákban az 5411 számú úton történt közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen végzett adatgyűjtés és szemle során megállapítást nyert, hogy egy szegedi lakos személygépjárművel közlekedett az 5421 számú úton Csengele irányából az M5 autópálya irányába. Amikor az 5421 számú út és az 5411 számú út kereszteződéséhez ért, nem adott elsőbbséget a Kistelek irányából közlekedő és Kömpöc irányába haladó másik személygépjármű vezetőjének, a kereszteződésben található Állj! Elsőbbségadás kötelező! közúti közlekedési jelzőtábla ellenére. A két gépjármű a kereszteződésben összeütközött, mindkét jármű gazdasági totálkárosra tört, továbbá mind két gépjármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

 

  1. június 24-én, a délutáni órákban az 54127 számú úton történt személyi sérüléses közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy kisteleki lakos az 54121 számú úton közlekedett Csengele irányából az E75-ös főút irányába egy rotátormotoros géppel, amelyre egy kézikocsi volt vontatmányként felszerelve. Amikor az M5 felüljáróról akart lehajtani, a lejtőn elveszítette az uralmát a gép felett, ennek következtében a gép “bebicskázott” majd felborult. Megállapítást nyert, hogy a jármű műszaki állapota vezetett a baleset bekövetkezéséhez. A baleset során a vezető súlyos sérüléseket szenvedett.

A Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei több alkalommal intézkedtek ittas gépjármű vezetőkkel szemben.

  1. június 24-én, az esti órákban Balástya külterületén, közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából vontak intézkedés alá egy csongrádi lakost, aki személygépkocsival közlekedett Balástya központjának irányába Forráskút irányából. Az intézkedés során kiderült, hogy a gépjármű vezetője nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, továbbá a végrehajtott alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott. A Kisteleki Rendőrkapitányságon végrehajtott hiteles légalkohol ellenőrzés bűncselekményi értéket eredményezett. A fentiek alapján szabálysértési és büntetőeljárás indult. 

 

  1. június 26-án, az éjszakai órákban Pusztaszer belterületén intézkedés alá vontak a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei egy helyi lakos gépjárművezetőt, akivel szemben az alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott. A férfit elfogták és a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították hiteles légalkohol mérés céljából. A mérés eredménye a bűncselekményi értéket elérte. Az intézkedő rendőrök a férfi vezetői engedélyét bevonták és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

 

FIGYELEM! INGYENES KERÉKPÁR REGSZTRÁCIÓ!

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. július 6-án, pénteken 15.00-19.00 óra között.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

  • kerékpárját,
  • személyazonosító igazolványát,
  • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

 

                                                                                            Sejben Győző rendőr százados,                                                                              közrendvédelmi alosztályvezető helyettes