Osztálytalálkozót tartottak az 1961-ben végzett általános iskolások

Május 26-án a Vadásztanya vendéglőben tartották általános iskolai osztálytalálkozójukat az 1961-ben végzett egykori diákok.

Az első osztályt a Gallyasi iskolában kezdték és Nagymihály János volt a tanítójuk, később a központi iskolában tanultak. Az elmúlt évek alatt sokszor össze jöttek, és mindannyiszor megemlékeztek tanárainkról. Közülük Halász Antalné mindig elfogadta meghívásukat, és együtt elevenítették fel az élményeiket, a csínytevéseiket, a torna versenyeket, tornaünnepélyeket, az iskolai “Micsurin” kertben történteket. A mostani találkozón eldöntötték, hogy évente találkoznak, mert ugyan 1961-ben 33-an ballagtak el a 8. osztályból, mára egyre kevesebben vannak, közülük többen elhunytak. A találkozókon az eltávozottak emlékét is felidézik és visszaemlékeznek a közösen eltöltött évekre.

 

A képen a jelenlévő osztálytársak

Balról-jobbra: Virágh László, Szemerédi József, Berta Ferenc, Herke Antal, Papdi András, Gajdacsi Sándor, Hegedűs István, Pap Ildikó, Berkes Antal, Halász Antalné Szűcs Margit tanárnő, Deák Ilona, Bürgés Rozália, Bárkányi Margit, Bárkányi Rozália.

 

A találkozón nem tudott részt venni: Bába Ilona, Becsei József, Böröcz László, Molnár Ildikó, Tari Julianna, Vetró Lajos

 

Elhunytak: Bitó István, Borbola Klára, Gajdacsi Irén, Hódi József, Horváth István, Kordás Emma, Lóki Jenő, Molnár Péter, Simon Lajos, Sutka Antal, Sutka Sándor, Szűcs Margit, Temesvári József

 

Fotók: Mészáros Magdolna

 

Skip to content