A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események


A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. január 11-e és január 17-e közötti időben négy közlekedési baleset történt.

2018. január 14-én, a délutáni órákban az 5421-es útról személyi sérüléses közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen talált nyomok és adatgyűjtés alapján megállapítást nyert, hogy egy balástyai lakos személygépkocsival közlekedett az 5421-es úton Balástya irányából Kiskunmajsa irányába. A közlekedése során egy útkanyarulatban elveszítette uralmát a gépkocsi felett és az úttest bal oldalán lévő villanyoszlopnak ütközött, majd a gépkocsival felborult.
A baleset során a balástyai férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

2018. január 12. napon a reggeli órákban, az 5421-es úton közlekedő személygépkocsit vezető szegedi lakos, Balástya irányából Csengele irányába közlekedett gépjárművével.
Haladása során balról jobbra hirtelen egy őz ugrott járműve elé, amelynek elütését fékezése és jobbra kormányzása ellenére sem tudta elkerülni. A baleset során személyi sérülés nem történt.

 

2018. január 16-án a délelőtti órákban egy csávolyi lakos tehergépkocsival közlekedett Kistelek lakott területén kívül, az 5411-es úton, Kistelek központja felől Kiskunmajsa irányába.  Az 5411-es úton, sebességének nem megfelelő alkalmazása miatt, az ónos esőzés során járművének jobb első kerekével a havas úttestről a jobb oldali füves havas útpadkára hajtott, ahonnan a balra visszakormányozott járműve, az úttesten megcsúszott és a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sáv irányába haladt. A gépkocsi vezetője, hogy elkerülje a szemközti forgalmi sávba történő áthaladást élesen jobbra kormányzott, majd a jármű az úttest jobb szélén az útárokba hajtott. Az ütközés során személyi sérülés nem történt.

2018. január 16-án, a kora délutáni órákban egy csengelei lakos személygépkocsival közlekedett Csengele lakott területén kívül, az 5421-es úton, Csengele központja felől Balástya irányába. Haladása során fékezni kezdett, majd irányjelzés nélkül és a bal oldali külső visszapillantó tükör ellenőrzése nélkül balra kezdett bekanyarodni egy Csengele külterületi tanya bejárójához. A manőver során nem észlelte, hogy a mögötte azonos irányból érkező orosházi lakos által vezetett tehergépkocsi a járművének előzésébe kezdett. A balra történő bekanyarodás során a gépkocsijának bal eleje érintőlegesen nekiütközött a tehergépkocsi jobb oldali küszöbének. A baleset során személyi sérülés nem történt.

 

Ittas vezetés miatt kettő esetben kezdeményezett a Kisteleki Rendőrkapitányság büntetőeljárást. Első esetben 2018. január 13-án egy jászszentlászlói lakossal szemben, aki Kistelek belterületén közlekedett gépjárművével úgy, hogy megállapítható volt az ittassága bűncselekményi értékben. Második esetben 2018. január 14-én egy balástyai férfi okozott balesetet, mely során részéről is megállapítást nyert az ittasság, szintén bűncselekményi értékben.

 

                                                                                                                             Sejben Győző

                                                                                                                             rendőr százados