A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

 A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. január 4-e és január 10-e közötti időben kettő közlekedési baleset történt.

2018.január 7-én, a hajnali órákban, az 5411-es útról személyi sérüléses közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen talált nyomok és adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy egy zsombói lakos, személygépkocsival közlekedett az 5411-es úton Kiskunmajsa irányából Kistelek irányába egy utasával. A sofőr az egyik balra ívelő útkanyarulatban a vízelvezető árokba hajtott nagy sebességgel, amely a gépkocsit megdobta. A gépkocsi egy kisebb facsoportnak, illetve az ingatlant körülvevő drótkerítésnek és a kerítéstartó betonoszlopnak ütközött. A gépkocsi bal elejével a földbe csapódott, többször a tengelye körül megpördült, majd a jobb oldalára borulva állt meg. A baleset során a gépkocsi vezetője 8 napon belül gyógyuló, míg a gépkocsiban a jobb első ülésen utazó kisteleki lakos 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyben büntetőeljárás indult.

2018. január 3-án, a reggeli órákban egy balástyai lakos, a tulajdonát képező személygépkocsival közlekedett Ópusztaszer irányából Baks irányába a 4519-es számú úton. Haladása során egy útkanyarulathoz ért, ahol nem vette figyelembe az úttest nedves-csúszós burkolatát, és a járművével megcsúszott. Ennek következtében az úttest baloldalán lévő erdő területére behajtott, majd ott egy fémoszlopnak, majd egy fának ütközött.

A közlekedési baleset során személyi sérülés nem történt.

A Kisteleki Rendőrkapitányság az elmúlt hét során egy esetben indított büntetőeljárást ittas vezetés miatt.

2018. január 8-án, a hajnali órákban Balástya belterületén a Széchenyi utcában egy szatymazi lakos úgy vett részt a közúti közlekedésben személygépkocsijával, hogy szervezetében alkohol volt kimutatható. A vele szemben alkalmazott hiteles légalkohol mérés bűncselekményi értéket eredményezett.  A férfitől a vezetői engedély bevonásra kerül, ellene büntetőfeljelentés készült.

 

FIGYELEM! KERÉKPÁR REGISZTRÁCIÓ!

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a Kisteleki Rendőrkapitányság épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. január 12-én (péntek) 8.00-12.00 óra közötti időben.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

  • kerékpárját,
  • személyazonosító igazolványát,
  • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

 

                                                                                                                             Sejben Győző

                                                                                                                             rendőr százados

 

 

Megszakítás