A viharos erejű szélben több fa kidőlt Balástyán

Október 29-én 14.15 órakor az E75-ös főúton, a 151-152-es kilométer között 15 méter magas platánfa dőlt az útra. Az önkéntes tűzoltók láncfűrésszel felvágták a fát és az úttestről eltávolították.  

Eztán Őszeszékben 14.45 órakor egy 20 méter magas és 100 cm átmérőjű fa a Szatymaz és Forráskúti átkötő útra dőlt. A balástyai önkéntes tűzoltók a sándorfalvi önkéntes tűzoltókkal együtt két láncfűrésszel vágták fel a fát és utána járhatóvá tették az utat.

A belterületen, a Móra utcában 16.56 órakor az egyik ingatlan udvarában álló 25 méter magasságú fenyőfa dőlt rá a szomszédos lakóházra. A kisteleki hivatásos és a balástyai önkéntes tűzoltók a fát eltávolították a házról.

A balástyai önkéntesek 18 órakor Kistelekre indultak az Árpád utcában az útra kidőlt fát eltávolítani, de útközben a katasztrófavédelmi műveletirányítástól jelezték, forduljanak vissza, mert a kisteleki hivatásos tűzoltók megoldották a feladatot.

Október 30-án, a kegyeleti parkban egy kiszáradt szilfa a Forráskúti út felé megdőlt, amit az önkéntes tűzoltók eltávolítottak, majd a Móra utcában az előző nap kidőlt fenyőfát darabokra felvágták, hogy a tetőjavítást el lehessen kezdeni. Ezt követően a kegyeleti parkban a sétányra dőlt három darab 10 méter hosszú, körülbelül 25 cm átmérőjű faágat darabokra vágták és eltávolították.

DSC_4571

kép 1 / 3

Megszakítás