A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

 Három egymást követő napon is ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök. Először 2017. október 11-én, a kora esti órákban Balástya belterületén igazoltattak a rendőrök egy gépkocsivezetőt, majd 2017. október 12-én Ópusztaszer belterületén egy segédmotoros kerékpár vezetőjét. 2017. október 13-án a déli órákban Kistelek belterületén vontak igazoltatás alá az egyenruhások szintén egy személygépkocsi vezetőt. A rendőrök mindhárom személy esetében alkoholtesztert alkalmaztak, amely mindhárom esetben pozitív értéket mutatott. Az ittas járművezetőket a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították további mintavétel céljából. Tekintettel a mért értékekre a járművezetőkkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kisteleki Rendőrkapitányság. 

Az őszi és a téli hónapokban egyre korábban sötétedik, emellett gyakran kedvezőtlenek a látási viszonyok, ezért különösen fontos a kerékpárok, kerékpárosok megfelelő kivilágítása.

A fényvisszaverő mellény vagy ruházat használata lakott területen kívül sötétedés után vagy rossz látási viszonyok közt kötelező.

Felhívjuk a kerékpárosok figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, különös tekintettel a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek szabályos megközelítésére és szabályos használatára, az elsőbbségre vonatkozó rendelkezések figyelembe vételére.  

A téli időjárás beköszöntével fokozott figyelmet kíván mindenkitől a közúton, lakott területen történő közlekedés és a szabadban tartózkodás is. Minden esetben a balesetek, tragédiák megelőzése a cél! Ha az átlaghőmérséklet 7 fok alá csökken járműveiket érdemes téli gumival felszerelni, hosszabb utazásnál takarót, tartalék ruhát, élelmiszert is csomagolni. Útközben időben gondoskodjanak üzemanyagról.

A téli időszak különösen veszélyes a hajléktalan, idős és rászoruló személyekre. A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén szükség szerint a Kistelek, Tisza utca 1. szám alatt található Gondozási Központ tud részükre segítséget nyújtani.

 

Kistelek, 2017. október 17.

                                                                                               Joó Enikő címzetes rendőr őrnagy

                                                                                              igazgatásrendészeti alosztályvezető

 

Megszakítás