A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

 2017. szeptember 29-én a késő esti órákban Balástya belterületén intézkedés alá vontak a rendőrök egy ittas járművezetőt. A balástyai lakossal szemben végzett alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából a járművezetőt a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították. A mért értékre tekintettel ellene járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2017. október 1-én a déli órákban a kisteleki vásár területén. Egy domaszéki lakos közlekedett személygépkocsijából és hozzá kapcsolt utánfutóból álló járműszerelvénnyel a vásár területén, amikor közlekedése során nem vette figyelembe járműszerelvényének sajátosságait, és pótkocsijával az egyik büfékocsi felnyitott ajtójának ütközött. Az ütközés következtében az ajtóból kiszakadt alkatrész egy, a büfé előtt álló nő fejét találta el, aki könnyű sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Kisteleki Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A Kisteleki Rendőrkapitányság Közlekedési Alosztálya befejezte a nyomozást a 2017. január 26-án történt vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége ügyében. 2017. január 26-án a kora délelőtti órákban az IC vonat Kecskemét irányából haladt Kistelek irányába, míg egy személyvonat Kistelek irányából közlekedett Kecskemét irányába. A bejárati jelző szabálytalan kezelése miatt a két vonatszerelvény a nyílt pályán állt meg, egymástól 399 méterre. A Kisteleki Rendőrkapitányság az ügyben folytatott nyomozást igazságügyi műszaki szakértő bevonása mellett bejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségnek megküldte.

Szintén vádelemeléssel fejezte be a rendőrség a nyomozást annak a kisteleki nőnek és férfinek az ügyében, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy kisteleki ingatlanjukba jogosulatlanul vételeztek elektromos áramot. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gyanúsítottak rákötöttek az utcai méretlen fővezetékre, így mérés nélkül látták el ingatlanukat villamos energiával, amelynek során közel fél millió forint értékű villamos energiát használtak el. A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben folytatott nyomozást a napokban befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségnek megküldte.

 

A vasúti sín mellett végzett favágást két balástyai férfi 2017. szeptember 30-án a déli órákban. A kivágott fa azonban nem a tervezett döntési irányba dőlt, hanem a vasúti sínpárra, amelynek során a vezetékek is megrongálódtak.  A Budapest felől Szeged felé közlekedő IC szerelvény időben észlelte a vasúti pályára dőlt fát, ezért a mozdonyvezető a szerelvényt a nyílt pályán megállította. Miközben a két férfi igyekezett a sínpályáról elhárítani az akadályt, egyikük áramütést szenvedett. A férfi sérülése nem életveszélyes. A két férfi ellen a rendőrség vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást.

 

Joó Enikő címzetes rendőr őrnagy

igazgatásrendészeti alosztályvezető

 

 

 

 

Megszakítás