A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. szeptember 14-e és szeptember 21-e között kettő közlekedési baleset történt.

2017. szeptember 14-én a reggeli órákban, Baks külterületén a 4519-es úton, Kistelek irányából Baks irányába személygépkocsival közlekedett egy  kisteleki lakos. Haladása során egy vele szemben érkező, szegedi lakos által vezetett személygépkocsi visszapillantó tükrével érintőlegesen ütközött. Megállapítást nyert, hogy egyik fél sem tett kellően eleget a jobbra tartási kötelezettségének. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

 

2017. szeptember 14-én a délutáni órákban, Balástya külterületén a vasúti átjárót követően, Forráskút irányából Balástya irányába közlekedett egy balástyai férfi a saját tulajdonát képező segédmotor kerékpárjával. A vasúti átjárón áthaladva, ittasságából eredően megcsellent és a jobb oldalon lévő kőkorlátnak érintőlegesen nekiütközött, majd a jobb oldalán csúszva állapodott meg. Megállapítást nyert, hogy a baleset során a motor vezetője a bukósisakot használta, 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. Vele szemben büntetőeljárás folyik ittassága miatt.

A Kisteleki Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott le kisebb értékre elkövetett lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított ügyben, tekintettel arra, hogy egy Baks belterületén lévő ingatlanban áramlopás volt megállapítható. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a lakás több helyiségben használták a villanyt, annak ellenére, hogy az utcafronton, a homlokzatban elhelyezett villanyóra állt, nem üzemelt. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján került sor a ténylegesen okozott kár összegének megállapítására. Az ügyben egy baksi férfi került gyanúsítottként kihallgatásra. Az eredményes nyomozást vádemelési javaslattal fejezte be a Kisteleki Rendőrkapitányság.

A Kisteleki Rendőrkapitányság felhívja a KERÉKPÁRRAL KÖZLEKEDŐK figyelmét a LÁTHATÓSÁG fontosságára,  mellyel a kerékpárosokat érő közlekedési balesetek megelőzhetőek. Különösen igaz ez az őszi időjárás beköszöntével, amikor a fény, a látási és az útviszonyok jelentősen megváltoznak a korábbi időszakhoz képest. A Kisteleki Rendőrkapitányság fokozottan ellenőrzi a kerékpárokra vonatkozó láthatósági és világítási szabályok betartását. Kis odafigyeléssel, a kerékpárok megfelelő kivilágításával, súlyos baleseteket lehet elkerülni.

 

 

Megszakítás