Tűzoltó hírek ? kiégett egy traktor, egy autó és lucernabálák lángoltak

Augusztus 25-én, Csengelére riasztották a tűzoltókat egy 15 hektáros parlagfüves tábla közepén kigyulladt traktorhoz. A helyszínre érkező kisteleki hivatásos és balástyai önkéntes tűzoltók kiérkezéséig a traktor teljesen kiégett. Személyi sérülés nem történt.

Augusztus 29-én kora délután, Balástyán, egy karosszéria javító műhelyben személygépkocsi gyulladt ki, miközben javították. A tüzet a kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók a kiérkező balástyai önkéntes tűzoltókkal együtt fékezték meg. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a műhely többi részére. Személyi sérülés nem történt, a kár jelentős.

Szeptember elsején kisteleki tűzhöz vonultak ki a kisteleki és kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a balástyai önkéntes tűzoltók és a Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport Balástya vízszállítója. Csaknem öt órán át küzdöttek a lángoló huszonöt lucerna körbála, és a környezetében égő magasfű és avar eloltásával, de 18 bálát villás erőgéppel sikerült megmenteni. A tűz veszélyeztetett egy tanyát, a mellette lévő tárolóban további ötven lucerna körbálát is. Egy harminc éves diófa tetejéig elégett hatalmasra csapó lángokban. Személyi sérülés nem történt. A tűz oka ismeretlen.

 

 

Megszakítás