A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

Az elmúlt napokban egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársai.

Segédmotoros kerékpárral közlekedett ittasan egy kisteleki férfi, amikor a rendőrök 2017. július 29-én Kistelek lakott területén kívül igazoltatták. A férfi először megpróbált kibújni a rendőri intézkedés alól, műszaki hibát imitálva, ám nem járt sikerrel. Az alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott, ezért a férfit a Kisteleki Rendőrkapitányságra további mintavétel céljából előállították. A mért értékre tekintettel a járművezető ellen járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy ópusztaszeri, balástyai, sándorfalvi és kisteleki ingatlanokból egyebek mellett műszaki cikkeket, készpénzt, valamint dísztárgyakat lopott el két férfi. A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők több ópusztaszeri, balástyai, sándorfalvi és kisteleki ingatlanba törtek be 2015. januárja és 2016. októbere között. A nyomozók a terhelteknél tartott házkutatás során az eltulajdonított vagyontárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták. A rendőrök az 50 éves ópusztaszeri és az 53 éves balástyai férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Kisteleki Rendőrkapitányság, az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal továbbította a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségnek. 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeken, kirakodóvásárokon, tömegközlekedési eszközökön, bevásárló központokban, vízparton fordítsanak különösen nagy figyelmet értékeikre! A zsebtolvajok többnyire a nagyobb tömeget használják ki a lopás végrehajtásához.  Külső zsebbe vagy a bevásárlókosár tetejére ne tegyék értékeiket! Ügyeljenek mobiltelefonjukra, pénztárcájukra!

Joó Enikő címzetes rendőr őrnagy,

igazgatásrendészeti alosztályvezető

 

Kistelek, 2017. augusztus 3.

 

Megszakítás