Kidőlt fákhoz és lezuhant vitorlázó repülőgép kereséséhez riasztották a balástyai tűzoltókat

A hónap első felében is többször akadt dolga a balástyai önkéntes tűzoltóknak. Július 10-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban nagyméretű fűzfa dőlt az útra, amelyet láncfűrésszel távolítottak el a kisteleki hivatásos tűzoltók a balástyai kollégáik segítségével.

Július 11-én Balástyán, az Erdőközi autóbusz fordulónál egy körülbelül 10 méter hosszú és 40 centiméter átmérőjű olajfa dőlt az útra. A kisteleki hivatásos és a balástyai önkéntes tűzoltók láncfűrésszel darabolták fel, majd távolították el az útakadályt.

Ugyanezen a napon Kisteleken, a Zrínyi utcában szintén egy kidőlt fa miatt kaptak riasztást a balástyai önkéntesek, de vonulás közben kiderült, rájuk már nem volt szükség, a kistelekiek akkorra megoldották a fa eltávolítását.

Kiemelt eseményhez riasztotta július 13-án este negyed 9 körül a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületet és a balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoportot. Forráskút és Zsombó között kutattak a megye tűzoltó gépjárműveinek 75 százalékával együtt egy lezuhant motoros vitorlázó repülőgép után. A keresést három órával később a rossz látási viszonyok miatt leállították. A kora reggel újrainduló további kutatásba négy önkéntes tűzoltó is jelentkezett, de közben kiderült, hogy a Bács-Kiskun megyei Pirtó környékén egy katonai repülőgép megtalálta a lezuhant vitorlázó repülőt. A gépet egy nő vezette, akinek életét már nem tudták megmenteni. A Baon.hu szerint tapasztalt pilóta volt, a magyar női vitorlázórepülő válogatott egyik tagja, így valószínűbb, hogy technikai hiba okozhatta a tragédiát.

 

Megszakítás