Diabeteszes gyerekcsoport az Állatsimogatóban

A sándorfalvi Főnix Szemléletformáló Egyesület Csongrád megyében élő 25 cukorbeteg gyereket hozott el diabeteszes táboruk keretében július 6-án az Állatsimogatóba. Az egyesületnek balástyai tagja is van, és az ő közvetítésével találtak rá erre a kirándulási lehetőségre. A megérkezés után a gyerekek diétájuk szerint reggeliztek, és a vércukorméréseket követően az Állatsimogató információs tábláin megnézték, melyik állat mit eszik, majd több állomáson mérték össze az ügyességüket. Kukoricát morzsoltak, amivel etethették az állatokat, só-liszt gyurmából készült állatos képeket festettek, állatokat ábrázoló képkirakóval foglalkoztak, célba dobtak, „kincskeresésben” vettek részt, és lovas kocsizni is ment a csoport.

A látogatás egyik szervezője, Gyürkiné Berente Tímea, aki egyébként a szegedi gyermekklinikán védőnő, a Főnix Szemléletformáló Egyesületről elmondta, hogy rendszeres klubfoglalkozásokat, nyári táborokat tartanak, amelynek célja, a gyerekek és a családok edukációja, a diabetesz életmód megtanítása, gyakorlati megvalósítása. Ezeken az alkalmakon tanácsadást tartanak a szülőknek, és lehetőség van tapasztalatcserére, mert az egyes típusú, gyermekkori cukorbetegség rendkívül nagy odafigyeléssel, egyénre szabott pontos étkezésekkel,  és meghatározott inzulinadagolással jár, összességében speciális ellátást igényel.  

Farkas Aranka közfoglalkoztatási ügyintéző vezetésével a Startmunka Mintaprogram keretében az önkormányzat munkatársai látták vendégül a táborozó gyerekeket.

 

DSCF8006

kép 1 / 57

Megszakítás