Rendőrségi hírek ? ?Házhoz megyünk? Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017-ben is folytatódik a rendőrség vagyonvédelmi programja.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az elmúlt évek szakmai sikereire tekintettel a ?Házhoz megyünk? országos vagyonvédelmi prevenciós program folytatása mellett döntött a 2017-es esztendőben.

A kampányban ? az eddigiekhez hasonlóan ? a rendőrség mellett részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselői, szakemberei.

A programsorozat célja, az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetét negatívan befolyásoló lakásbetörések, gépjárműfeltörések, trükkös lopások megelőzésére hívatott vagyonvédelmi eszközök és módszerek minél szélesebb körben történő ismertetése.

A kampány jelentősége, hogy a lakosság az információs pontokon bűnmegelőzési szakemberektől kaphat prevenciós tanácsokat és közvetlen ajánlásokat.

A programsorozat elemei az elmúlt évhez képest több témakörrel bővültek. Ide tartozik a vagyonvédelmi tanácsadás és a BikeSafe kerékpár-regisztrációs kampány mellett, az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, valamint az internetbiztonság.

A ?Házhoz megyünk? 2017. március 1-jétől december 31-éig tart.

 

Megszakítás