Fontos a szénmonoxid mérő beszerzése!

Virágh István, a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke felhívja azoknak a lakosoknak a figyelmét, akik lakótérben, szobákban, konyhákban gázkonvektorral vagy szilárd tüzelésű kályhákkal fűtenek, hogy szerezzenek be szénmonoxid mérőt. Ugyanis életeket menthet!

Október 30-án Kisteleken történt, a Tóalj utcában, hogy az egyik családi házban a szénmonoxid érzékelő készülék jelzett. A ház lakói a szabadba menekültek, értesítették a katasztrófavédelem műveletirányítási központját, így a kisteleki katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a balástyai önkéntes tűzoltók így perceken belül a helyszínre érkeztek. A tűzoltók két helyiségében is mértek gázkoncentrációt, ezért riasztották a gázszolgáltató szakembereit, akik megkezdték a ház fűtési rendszerének átvizsgálását. A szénmonoxid mérő készülék jelzéséneknek köszönhetően senki nem sérült meg. A család a rokonokhoz költözött a hibák kijavításának idejére.

Virágh István azt javasolja, hogy tüzeléstechnikai szaküzletben ajánlott beszerezni a szénmonoxid érzékelőt, ami a katasztrófavédelem által bevizsgált, magyar nyelvű használati utasítással ellátott. Kerüljék a bóvlik vásárlását!

Megszakítás