Mobilizált ügyfélszolgálat a Körös-toroki napokon ? Mozgó kormányablakkal érkezik Csongrádra a KEKKH

Ez év februárja óta működteti a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala azt a mobilizált ügyfélszolgálatot, amely műholdas összeköttetés segítségével képes az ország bármely pontján okmányirodai és kormányablakos szolgáltatásokat nyújtani. Csongrád megyében először a Körös-toroki napok ideje alatt mutatkozik be a mozgó kormányablak, amelynek technikai felszereltsége lehetővé
teszi a személyi okmányok adott helyszínen történő ügyintézését, legyen az útlevél, vezetői engedély vagy személyazonosító igazolvány. A hétvégi rendezvényen a Csongrád Járási Hivatal standjánál lehet majd felkeresni a kisbuszt, amelybe komplett munkaállomásokat telepítettek, de a személyi okmányok elintézésén túlmenően számos további szolgáltatással is várja a fesztiválozó közönséget a hivatal.
A XXVI Körös-toroki napok Csongrád városának legismertebb, legkedveltebb rendezvénye ezrek keresik fel miatta augusztus első hétvégéjén a Tisza jobb partján fekvő, Körös torkolat feletti területet. A fesztiválozóknak azonban adódhatnak olyan elintéznivalóik, amelyekben a Csongrádi Járási Hivatal felkeresése lenne szükséges. A vendégek gondtalan időtöltéséhez a hivatal egy mobilizált Kormányablakkal járul hozzá, így a helyszínen tud segítséget nyújtani. Augusztus 4-én és 5-én 13.00 órától 18.00 óráig, augusztus 6-án, szombaton, 10.00 órától 16.00 óráig vár mindenkit a hivatali sátor valamint a KEKKH ügyfélszolgálati busza. Itt a személyi igazolvány, útlevél, vagy akár vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésen túl lehetőség lesz az elveszett vagy eltulajdonított személyi okmányok pótlására, a megrongálódottak cseréje; – az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetés szintén biztosított.
A rendezvény három napján az érdeklődők az érdemi ügyintézés mellett ismereteket szerezhetnek a közigazgatási ügyekről, megismerkedhetnek a KEKKH honlapján elérhető Webes Ügysegéd szolgáltatással, amely az ügyfélkapu regisztrációval rendelkezők számára teljes körű elektronikus ügyintézési lehetőséget biztosít.
A járási hivatal szolgáltatásaiba és feladataiba kvízek kitöltésével nyerhetnek betekintést, amellyel ajándékokat is nyerhetnek, részt vehetnek egészségügyi szűrésen (csontsűrűség, vércukor, vérnyomás és testtömeg index vizsgálat), de tájékoztatást kaphatnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program nyújtotta lehetőségekről is.
A kihelyezett ügyfélszolgálatot augusztus 4-én, csütörtökön, 14.00 órakor egy sajtóesemény keretében a fesztivál helyszínén, a Csongrád Járási Hivatal standjánál nyitja meg dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, Farkas Sándor a térség országgyűlési képviselője és Papp Gergely, a KEKKH Szolgáltatás-menedzselési főosztály vezetője.
A járási hivatal standja a gyalogos, parti sétány kezdeti szakaszán található.

WP_20160120_005 WP_20160120_009
Szeged, 2016. augusztus 2.

Megszakítás