?Út a munkaerőpiacra? program: közel 4 milliárd forint, csaknem négyezer álláskeresőnek, három év alatt, Csongrád megyében – Állásbörzével, és Munkáltatói Fórummal segíti a foglalkozás bővítését a kormányhivatal


Újabb, a munkavállalást, a munkához juttatást segítő lehetőségek megismertetése lesz a témája annak a rendezvénynek, amelynek a Csongrád Megyei Kormányhivatal épülete ad otthont, április 15-én. Ezen a napon egyszerre rendeznek állásbörzét és munkáltatói fórumot, hogy minél több érintettet tájékoztatni tudjanak egyrészt az ?Út a munkaerőpiacra? elnevezésű a GINOP 5.1.1-15 program részleteiről, másrészt pedig az új, bejelentett álláshelyekről, munkaerőigényekről.
Szeged járás munkaerő piaci helyzetéről elmondható, hogy márciusban közel 6000 fő álláskereső szerepelt a foglalkoztatási osztály nyilvántartásában. A bejelentett álláshelyek száma ugyanakkor 2435 főre volt tehető, melyből 529 főre vonatkozóan a nyílt munkaerőpiac jelzett munkaerőigényt. E mellett különösen fontos, hogy márciusban több mint 300 új álláshely bejelentése történt a foglalkoztatók részéről a versenyszférába történő elhelyezkedésre és hogy az állásajánlatok folyamatosan megújulnak.
A kormányhivatal által szervezett program apropóját éppen az adja, hogy a foglalkoztatás bővítését gyakran az idejében kapott információ szolgálja leginkább. A Szeged Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya napi szinten tartja a kapcsolatot a munkavállalókkal és a munkaadókkal, ezen felül pedig nem csak ismeri, de közvetlenül segíti a foglalkoztatás támogatását biztosító uniós programok pályázati előírásoknak megfelelő felhasználását. Az Állásbörzén 11 olyan foglalkoztató lesz jelen, amelyek meghatározó szereppel bírnak a megye munkaerő-piaci színterén, és konkrét munkaerő felvételi lehetőségeket tudnak ajánlani, valamint 7 képző intézmény képzési kínálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
A rendezvényhez kapcsolódik a GINOP 5.1.1-15 ?Út a munkaerőpiacra? program bemutatása, ahol az érdeklődő munkáltatók kaphatnak felvilágosítást a 2016-os támogatási lehetőségekről. A program célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában. Erre a három év alatt rendelkezésre álló megyei forrás összege jelenleg összesen 3,973 Mrd forint, a projekt keretében 3.973 fő támogatását tervezi a hivatal. A munkáltatói fórumra közel 100 cég és vállalkozás képviselőjét várják.
Az állásbörzén ezúttal is hozzáértő munkatársak segítik az érdeklődő álláskeresőket a megfelelő állás megtalálásában. Ezt segíti a pályaorientációs tanácsadás, álláskeresési technikákkal kapcsolatos iránymutatás.
A csaknem egész napos programot dr. Juhász Tünde kormánymegbízott nyitja meg, április 15-én, pénteken 9 órakor a Kormányhivatal aulájában.
A sajtónyilvános esemény programját mellékelten küldöm, a szerkesztőségek munkatársait nem csak a megnyitón, hanem egész nap várjuk!
Szeged, 2016. április 12.
A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

ÁLLÁSBÖRZE

 

Skip to content