Madaraknak költőodúk kihelyezéséről hírek

Február 23-án a Magyar Rádió Oxigén című műsorának munkatársa járt Balástyán, és interjút készített Ujvári László polgármesterrel, Virágh Istvánnal, a kampány kitalálójával, valamint Muhel Attilával, az Alkotmány Horgász Egyesület természetvédelmi felelősével.

A műsor a Kossuth Rádióban március 6-án, vasárnap délután 14 órától lesz hallható.

A felhívást kezdeményező Balástya Község Tűzoltó Egyesület elnöke, Virág István beszámolója szerint négy vállalkozó már több mint 50 odút készített. A Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola minden osztálya kap egy-egy odút kihelyezésre, és a Csudavilág Napközi Otthonos Óvoda három odú kirakásával járul hozzá a madarak védelméhez.

Nagyon jó a visszhangja a költőodúk kihelyezése ügyének, mert az ország minden pontjáról, például Győr melletti, Miskolc melletti településekről, de Csongrád megyéből is sok helyről keresték Virágh Istvánt bővebb tájékoztatásért.

Az M1 televízió Délelőtt című műsorában február 5-én, pénteken hangzott el a költőodúk kihelyezésével kapcsolatos felhívás. Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Társadalmi kapcsolatok igazgatója a stúdióban, Virágh István, a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, az országos kampány ötletgazdája pedig telefonon, élő kapcsolásban beszélt a kampány fontosságáról.

DSCF2061 DSCF2062 DSCF2060

Megszakítás