Az önkéntes tűzoltók évzáró közgyűlést tartottak

A Balástya Község Tűzoltó Egyesület a tavalyi évet értékelő közgyűlését tartott február 12-én a Vadásztanya Vendéglőben. 
Virágh István, az egyesület elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket, Szatmári Imre tűzoltó ezredes, főtanácsost, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, Ördögh István tűzoltó alezredest, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét, Dudás Miklós ezredes, tanácsost, a Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnökét, Galiba Gábor tűzoltó őrnagyot, a Szegedi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság parancsnokát, Virágh András tűzoltó törzszászlóst, a Szegedi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság parancsnok-helyettesét, Molnár József őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M5 Autópálya alosztályának vezetőjét, Bánfi Ferenc rendőr századost, a Kisteleki Rendőrkapitányság képviseletében, Dékány Pétert, a Balástyai Polgárőr Egyesület elnökét. Az összejövetel jegyzőkönyvének vezetésére Olajosné dr. Csízik Tímeát kérték fel. Virágh István néhány adattal kiegészítette a levélben előzetesen kiküldött beszámolót. Elmondta, hogy március 15-ig egy jogszabály szerint módosítani kell minden szervezet alapszabályát, így az egyesületükét is, ami ügyvéd segítségével elkészült. A közgyűlés elfogadta az elnök által felsorolt kiegészítéseket. 2015-ben a 47 megmozduláson a tagok közül 21-en teljesítettek szolgálatot. Egy-egy riasztás alkalmával 3-5 fő vett részt a mentésben, és összesen 865 órát dolgoztak. Az elnök beszámolt az elmúlt év pályázatiról is. Ezután Jójárt Gábor parancsnok az egyesület életét, munkáját kivetített képekkel összegezte, majd Virágh István az elmúlt év pénzügyi beszámolóját terjesztette a tagság elé, és a tervekről beszélt.
Az eseményen Galiba Gábor tűzoltó őrnagy Boldizsár Ferencnek egy emléklappal és tárgyjutalommal köszönte meg a munkáját, mert a megyében legtöbb alkalommal vonuló önkéntes tűzoltók közé tartozik, ugyanis a 47-ből 45 alkalommal segített, és 21 tűzesetnél dolgozott. Az őrnagy az egyesület teljes tagságnak is elismerését fejezte ki a kiemelkedő teljesítményükért. Dudás Miklós emléklapokat adott át Kocsis Attilának, Berta Józsefnek, Mucsi Istvánnak, Terecskei Dávidnak 5 éves munkáért, Horváth Zsikó Andrásnak 10 éves munkáért, Szalai Jánosnak 30 éves munkáért. Ördögh István tűzoltó alezredes megköszönte Ujvári László polgármesternek és az önkormányzatnak az önkéntes tűzoltó egyesület támogatását, valamint a lehetőséget, hogy nemcsak Balástya, hanem a járás területén részt vehetnek a mentésben a tűzeseteknél, valamint 17 fővel a Kistelek Járási Mentőcsoportban végeznek még munkát. Ezért elismerést adott át a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a 2015. évi tűzoltási és műszaki mentési tevékenységéért. Szatmári Imre tűzoltó ezredes szintén elismerését fejezte ki az egyesületnek a tavalyi évben végzett munkájáért.
Virágh István a napirendi pontok után ismertette a költőodúk kihelyezésével kapcsolatos felhívásuk eddigi eredményét, majd Ujvári László polgármester a Balástya Községi Önkormányzat nevében köszönte meg az egyesület tagjainak munkáját. A rendezvény beszélgetéssel, vacsorával, és Tari József muzsikájával zárult.
« A 26 »
Megszakítás