A DÉL-ALDÖLDI TÉRSÉGI HULLADÉKGAZDÁKODÁSI TÁRSULÁS FEJLESZTÉSE

Lezárult a ?Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás hulladékgazdálkodási rendszerének eszközbeszerzésekkel való fejlesztése? című Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) projekt. A 32 településre kiterjedő, 1,761 milliárd forintos, uniós támogatással megvalósuló fejlesztés keretében új eszközöket szerzett be a társulás, optimalizálta járatait, és egyedi edényazonosító rendszert vezetett be.

A projektterület a Dél-Alföldi régióban Csongrád megye 30, és Bács-Kiskun megye 2 településére terjed ki, és összesen 266 ezer fős lakosságot érint.

Községünkben a projekt részeként a beruházás összértéke 100 százalékos támogatással, közel

4 600 000 forint plusz áfa, amely segítségével 5 db 5 m3 zárt acélkonténert szerezhet be községünk a közintézmények vegyes hulladékgyűjtéséhez. Továbbá 200 db 60 literes hulladékgyűjtő edény kapunk a lakosság részére a vegyes hulladék begyűjtéséhez, valamint megtörtént a jelenlegi közszolgáltató gyűjtési útvonalai járatoptimalizálása és így a futott kilométer megtakarításának mértéke 10 százalékos.

A 385/2014 Korm. rendelet 2016. 01. 01. napjától életbe lépő rendelkezései szerint az veheti igénybe a 60 literes edényzetet, aki ingatlanát életvitelszerűen egyedül használja és ezt az önkormányzat igazolásával bizonyítja. A pályázatban megnyert edényzeteket az önkormányzat és a közszolgáltató, Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. között történt egyeztetést követően kapják meg az érintett lakosok.

Balástyán ebben projektben nem tervezett az edényazonosító rendszer bevezetése, viszont amennyiben a településünk lakossága igényli, úgy a társuláson keresztül újabb KEOP pályázat kereteken belül lehetőség lesz a megvalósítására a 2017-2019 közötti időszakban.

Ujvári László

polgármester

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás