Időseket köszöntött az önkormányzat a művelődési házban

Az Idősek Világnapja alkalmából október 18-án a Balástya Községi Önkormányzat ünnepségre hívta meg községünk szépkorú, nyugdíjas lakosságát.

A délutáni műsorban először Nagynemes Szabolcs Bitó Józsefné Gera Eszter szeretetről szóló versét mondta el, majd Ujvári László polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat a szociális hálózaton keresztül hogyan segít községünk idős lakosságának, a házi gondoskodás, az étel házhoz szállítása sok esetben nagy jelentőségű, mert van, akire csak a gondozónők nyitnak ajtót, ők az egyedüli kapcsolat a külvilághoz. Az idősek nappali ellátásában résztvevőknek és a nyugdíjas klubba eljáróknak szintén nagy segítség a közösségi élet, az egymással való kapcsolat. A polgármester kiemelte, hogy idős korban mennyire fontos a bölcsesség, azzal együtt az életszeretet, a kedvesség, mert nem számít az ősz haj, a ráncok, a fiatalság belülről árad.

Ezután Márkus Andrásné, az Őszi Alkony Nyugdíjas Klub vezetője köszönte meg az idősek nevében az önkormányzat gondoskodását, amellyel érdekükben szociális hálózatot működtet, támogatja a nyugdíjas klub fenntartását, karácsonyi csomagot ad az időskorú lakosságnak, és ünnepségeket szervez számukra. Említést tett arról is, hogy kiemelt szerep jut ma a családokban a nagyszülőknek, dédszülőknek, mert a felgyorsult világunkban kevesebb idő jut egymásra, ezért a megélt éveik tapasztalatával szeretetet és nyugalmat kell sugározniuk a fiatalokra. Urbán Istvánné, az ?Életet az Éveknek? Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesülete elnöke is köszöntötte a résztvevőket, majd az ünnepség következő részében Gera Levente szintén Bitó Józsefné egyik versét olvasta fel. Az önkormányzat munkatársai süteménnyel, teával és forralt borral kínáltak mindenkit. Juhász Andrásné dalcsokorral szórakoztatta a közönséget, és Csányi Attila zenéjére végül többen táncra perdültek.

idosekvilagnapja

 

Bitó Józsefné Gera Eszter

Szeretetet

 

Ha rosszat mondanak rád, vagy bántanak,

Szívedben ne legyen bosszú, vagy harag.

Tanulj meg minden rosszat megbocsátani,

Ellenségeidet is próbáld meg szeretni.

 

Ha szeretet után vágyakozik lelked,

Adj szeretet te az embereknek.

Nyújtsd feléjük békítőleg a kezedet,

Tanítsd meg őket, milyen a szeretet.

 

Szeretet nélkül élni nehéz, nem is lehet,

Életünknek éltető része a szeretet.

Ha ez az érzés elmúlik, vagy meghal bennünk,

Értelmetlen, reménytelen lesz az életünk.

 

Ha szíved nagyon fáj, szemedből könny árad,

Ha úgy érzed, elborít a nagy bánat,

Pörgesd föl múltadnak régi lapjait,

Emlékezz: voltak nagyon szép napjaid.

 

Életünk útjának csak egyik oldala napos,

A másik göröngyös, sötét, árnyékos.

Csak a napos oldalon járva emlékezz,

Úgy megbékélve érsz az út végéhez.

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás