Befejeződött a 2014-2015-ös labdarúgó szezon

Lezárult a bajnoki idény a Községi Sport Egyesület Balástya minden korcsoportja számára

A Községi Sportkör Balástya Egyesület 2015. június 19-én tartotta szokásos, szezonzáró vacsoráját, amelyen a felnőtt csapat mellett az U19-es korosztály vett részt. Az este során Ujvári László polgármester és Vámos Péter elnök értékelte a 2014-2015-ös idényt.

Bozsik-Program

A legkisebbeket négy korosztályban (U7, U9, U11, U13) is versenyeztette az egyesület. A két fiatalabb csapat ősszel és tavasszal négy-négy fesztiválon vett részt. A két idősebb pedig az első félévben hat, míg tavasszal öt tornán képviseltette magát. A csapatokat Förgeteg József, Vén László, Sári Csaba Levente és Fodor Tamás készítették fel.

U15, U19
Az U15-ös csapat tizennégy mérkőzést játszott a szezon során, amelyekből hetet nyert és ugyan ennyiszer szenvedett vereséget.

A csapat tagjai: Fodor Tamás edző, Pataki Sándor, Fodor Alex Arnold, Ábrahám József, Szatmári Milán, Kővágó Krisztián, Kristóf Csaba Roland, Palotás Martin, Tóth Dániel. Alsó sor: Gera Levente, Nagynemes Krisztián, Frank Martin, Szána Dominik, Nagynemes Szabolcs, Karsai Krisztián, Bitó Bálint. A képről hiányzik: Csatordai Roland, Kiszi Tamás, Kreinicker Gábor és Répa Róbert Hunor.

Az U19-es együttes éremesélyesként fejezte be a félévet, de a felnőtt csapatnál történt változások miatt a csapat legidősebbjei tavasszal már nem álltak Vén László edző rendelkezésére. Újjáalakulni látszott ? több újrakezdő fiatallal ? a gárda, ám a kezdeti lendület alábbhagyott és a munka neheze a legfiatalabbakra hárult. Egy maroknyi lelkiismeretes játékos maradt a korosztályból, akiket az U15-ös csapat segített ki hihetetlen lelkesedéssel és alázattal. Így sikerült végigharcolni a félszezon utolsó harmadát. A borzasztóan fiatal csapat hatalmasat küzdve mérkőzést is nyert egy náluk átlagban három évvel idősebb csapat ellen, amely ilyen fiatal labdarúgók esetében csoda számba sorolandó!
A KSE Balástya vezetősége megköszöni a legnehezebb időszakban (az utolsó négy mérkőzésen) nyújtott teljesítményt a pályára lépett fiataloknak!
Az utolsó négy fordulóban pályára léptek: Asztalos Dávid, Barabás Bence, Barabás Dávid, Bitó Bálint, Csányi Dávid, Csányi Norbert, Faragó Balázs, Gémes Martin, Karsai Krisztián, Kővágó Krisztián, Lunka Martin, Nagymihály Mátyás, Palotás Martin, Palotás Norbert, Szalma Dániel, Szatmári Milán, Szána Péter, Tóth Dániel.

Középmezőnyben a felnőttek
A felnőtt csapat a Csongrád megyei II. osztályban a 9. helyen végzett az őszi idény során. A télen több okból személyi változásokat kellett végrehajtani, Cserenkó Szabolcs helyett Hódi Mihály került a vezetőedzői pozícióba. A tavasz során egyértelműen várakozásokon alul szerepelt a csapat, de mindenképpen meg kell említeni, hogy tavasszal 21-22 év körüli volt az átlagéletkor a pályára lépők esetében és zömében helyi fiatalok alkották a csapatot. Ezek a tények a jövőre nézve kedvezőek.

Akikre büszkék lehetünk

A balástyai futballéletben akadt négy olyan kiemelendő teljesítmény, amely okot adott a szezon és a tanév során a büszkeségre. Két csapat és két játékos is kimagasló eredményt ért el.
Diákolimpia ? Futsal, IV. korcsoportos fiúk

Álló sor: Fodor Tamás, Tóth Dániel, Bitó Martin, Lepadat István, Szatmári Milán, Kővágó Krisztián, Vén László edző. Alsó sor: Fodor Alex Arnold, Hegedűs Máté, Bitó Bálint, Kristóf Csaba, Répa Róbert Hunor

Hatalmas eredményt értek el a 7-8. osztályos fiúk a Diákolimpián! A körzeti és a megyei selejtezőtorna megnyerésével kvalifikálták magukat a kiskunfélegyházi döntőbe Vén László tanítványai, amelyen szinte hihetetlen módon, de a legjobb tizenkettőben végeztek, összességében 500 másik iskolát megelőzve!

OTP Bozsik-Program Intézményi Tanévzáró ? Labdarúgás, III. korcsoportos lányok, harmadik helyen a balástyai csapat!

Május 31-én a Bozsik Program Országos Tanévzáró Fesztiválján Telkiben, lánycsapatunk országos 3. helyezést ért el. Tizenhat csapat kapott meghívást a magyar válogatott edzőközpontjaként is funkcionáló telki edzőkomplexumba, köztük a balástyai Munkácsy Katolikus Általános Iskola csapata ? ugyancsak Vén László vezetésével.

A csapat tagjai: Csoma Adrienn, Deák Noémi, Kauczki Gréta, Keszég Renáta, Nagy Friderika, Pápai Antónia, Szatmári Luca, Tóth Alexandra. A labdarúgók felkészítője: Vén László, Fodor Tamás, Förgeteg József.

Balról jobbra: Kauczki Gréta, Deák Noémi, Nagy Friderika, Csoma Adrienn, Keszég Renáta, Tóth Alexandra, Szatmári Luca, Vén László. (A képen nem látható Pápai Antónia.)

Bitó Martin

A 2001-es születésű fiatalember 2014 nyarán igazolt el Balástyáról az NB II-ben szereplő Szeged 2011 U15-ös csapatához. Új csapatában ezüstérmes, házi gólkirály és a délalföldi regionális válogatott tagja lett!  Ez alighanem az egyik legnagyobb balástyai sportteljesítmény.

Tóth Dániel

Az előbb említett játékosnál egy évvel idősebb Tóth Dániel óriási teljesítményt nyújtott ebben az idényben. Tizennégy U15-ös meccsén 38 gólig jutott. Ezért június közepén Nógrádi Tibortól, a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei igazgatójától vehette át a gólkirályi címért járó díjat! Ezen felül 20 mérkőzésen lépett pályára az U19-es korosztályban és ezeken 15 gólt szerzett, ami az előző fantasztikus mutatónál is nagyobb eredmény!

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás