Nagysikerű Iskolaest volt a sportcsarnokban

A Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya április 18-án Iskolaestet tartott, amelyre meghívták a szülőket és szeretettel vártak minden érdeklődőt is. Rabi Edit Éva igazgatóval a rendezvényről beszélgettünk.

Mióta tartanak Iskolaestet, és mi a célja a rendezvénynek?
Az Iskolaest a korábbi Kulturális seregszemléből, majd az iskolai Ki-Mit-Tud-ból nőtte ki magát, és a sportcsarnok felépítése után, 1997-től lett ilyen nagyszabású eseménye iskolánknak. Először minden évben, majd 2005-től kétévente rendezzük meg az Iskolaestet, ahol az osztályok egy-egy produkcióval bemutatkoznak. A műsorban a Művészeti Iskola tanulói és a Bábabokra Néptánc Együttes csoportjai szintén évek óta fellépnek. Ebben az évben a TÁMOP 3.3.8 B pályázatból családi nap keretében valósult meg ez a programunk, amelynek célja, hogy az iskola és a szülők közötti kapcsolatot elmélyítse. Ez az egyetlen olyan esemény, amelyet minden szülő vár. Fontosnak tarják, hogy részt vegyenek az Iskolaesten, és megnézhessék gyermekeik fellépését.
A nyílt napokon a szülők a tanórai munkát láthatják, az Iskolaesteken pedig felfedezhetik, hogy a tanórán kívül is mennyi érték van a gyerekekben. Van, aki a tanulásban nem olyan tehetséges, de például verset mondani vagy hangszeren játszani nagyon szépen tud, színpadi szerepekben rendkívül ügyes.

Hogyan készülnek a rendezvényre? Mi az iskolaest legnagyobb értéke?
Az Iskolaest előkészítése már év elején az időpont kiválasztásával kezdődik. A pedagógusok a gyerekek személyiségéhez közel álló műsorszámokban gondolkodnak, ehhez megfelelő ötleteket gyűjtenek. A konkrét munka körülbelül előtte két hónappal kezdődik, amikor a pedagógusok kiosztják a szerepeket, közösen elkészítik a jelmezeket, megtervezik a műsorszámokat, és nagy lelkesedéssel gyakorolnak a gyerekek a felkészítő pedagógusokkal. Ezután történik az est műsorának összeállítása és a meghívó tervezése, amit az idén iskolánk két diákja rajzolt meg. Az egész estét betöltő színes, változatos programokat vendégeink nagy tetszéssel fogadták. Az Iskolaest fénypontja a finálé volt, amikor a szereplő gyerekek ismét színpadra vonultak, és együtt énekeltek, amellyel megható pillanatokat szereztek mindenkinek.
Az Iskolaest legnagyobb értéke a gyerekek és pedagógusok számára a közösen végzett munka öröme, egymás megismerése, az összetartozás átélése.

Köszönet
Ezúton köszönöm az iskola minden tanulójának és a pedagógusoknak, hogy mindent megtettek az est sikere érdekében. A technikai munkatársainknak, a konyha dolgozóinak köszönjük a lebonyolításhoz nyújtott segítségüket. Az óvónőknek pedig azt, hogy a rendezvény idején az óvodáskorú gyermekekkel foglalkoztak az óvodában, hogy a szülők a műsort megnézhessék.

Rabi Edit Éva
igazgató

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás